Cidrul de mere este o bautura sanatoasa si aromata, de culoarea chihlimbarului, cunoscuta si preparata de cateva secole bune incoace in intreaga Europa. Daca vreti sa o savurati in familie, cu mic, cu mare, incercati aceasta reteta de cidru facut in casa fara alcool.
Ingrediente pentru 1,5 litri:
- 8 – 10 mere
- 250 gr de zahar
- 4 lingurite de scortisoara
- 4 lingurite de cuisoare si nucsoara, amestecate
Cidru facut in casa. Mod de preparare:
Mai intai, spalati bine merele si taiati-le in sferturi, fara a indeparta coaja sau semintele. Apoi, intr-o oala mare, puneti fructele, zaharul si adaugati apa peste ele intr-atat incat sa le acoperiti.
Puneti toate mirodeniile intr-o bucata de tifon si leagati-o la capat, obtinand astfel un saculet. Acesta trebuie sa stea in oala, alaturi de fructe, pentru a le da o aroma deosebita.
Fierbeti mixul obtinut timp de o ora la foc iute, fara a acoperi oala, dupa care scadeti intensitatea flacarii si lasati totul inca doua ore la foc mic, de data aceasta punand capacul. Cand timpul a trecut, scoateti fructele si pasati-le pana cand obtineti un piure.
Cand acesta s-a racit complet, strecurati-l folosind o strecuratoare clasica peste care ati pus si un strat de tifon. Acesta din urma are rolul de a retine cat mai multa pulpa. Pentru a o separa cat mai bine de partea lichida, strangeti bucata de tifon pana cand nu mai iese nicio picatura de lichid. Acesta din urma se poate pastra in sticle inchise ermetic, la frigide, timp de doua saptamani. Poate fi servit rece sau incalzit, in functie de anotimp si de preferinte.
Sursa: divahair.ro
Sursa foto: ladysblog.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: