O curte frumoasa, cu gradina si poate chiar cativa pomi, se tine cu diverse unelte si echipamente scumpe. Iar acestea merita un spatiu al lor, unde sa fie protejate, pentru a le putea folosi in conditii cat mai bune, cat mai mult timp. Constructia unei magazii este asadar necesara la orice casa cu ceva teren in jur, de care proprietarii vor sa profite, amenajandu-l corespunzator. Va prezentam cum o puteti realiza cat mai simplu si economic.
In primul rand, trebuie sa obtineti autorizatia de constructie pentru magazia pe care v-o doriti. Cititi aici pe larg ce demersuri aveti de facut pentru a construi o anexa gospodareasca in legalitate.
Este suficient un perimetru de patru metri patrati, potrivit euconstructor.ro, care propune un model de magazie simplu si suficient de mare.
Constructia unei magazii. Materialele necesare
Structura portanta va fi realizata din grinzi de brad si indicat ar fi ca acestea sa fie tratate antiseptic, anticarii si ignifugate.
Legaturile dintre diversele parti portante, cum ar fi stalpi, grinzi sau capriori, se vor face cu coltari din zinc sau alama, tratati la cald si care se vor prinde cu suruburi pentru lemn de lungimea adecvata.
Suprafetele laterale vor fi imbracate cu lambriuri de grosimea 2,5 sau 3,5 cm.
Pardoseala va fi tot din scanduri, groase de 5 cm.
Acoperisul va fi imbracat cu scandura de grosime 2,5 cm. Se pot folosi si panouri de OSB sau alte tipuri de placaje.
Pentru mantia acoperisului puteti folosi sindrile bituminoase, membrane bituminoase autoadezive sau diferite tipuri de tabla.
Constructia unei magazii pas cu pas
Magazia poate fi asezata pe o mica temelie (nu mai mare decat cea de la un gard obisnuit) sau, mai degraba, pe o temelie din piatra naturala, zidita fara nici un fel de mortar. Cel mai simplu este insa sa sapati circa 20 cm pe locul unde vreti sa instalati magazia si sa umpleti cu pietris la nivel.
Se sapa putin in pietris si se pun grinzile de lemn, se fixeaza bine la polobog, si se bat apoi peste ele dulapii de 5 cm grosime pentru pardoseala.
Se realizeaza structura pe inaltime si se continua cu montarea lambriurilor.
Cum putem realiza usa
Usa poate fi din metal sau din lemn, cumparata sau confectionata tot de dumneavoastra. Se fixeaza balamalele pe usa, se probeaza pe locul unde vine montata, se inseamna dupa care se fixeaza si perechea de balamale pe tocul usii.
Capriorii vor fi asezati din maxim 80 in 80 cm si vor fi mai lungi cu 30 cm fata de peretele lateral.
Se monteaza acoperisul, din scanduri (prinse in cuie) sau panouri, peste care se pune mantia din materialul ales.
Surse foto: oferservicii.ro, euroconstruct.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: