O cascada in gradina este o prezenta originala care da un plus de vitalitate si eleganta locului si va personalizeaza spatiul predilect de relaxare. Susurul apei va inlatura si cea mai mica urma de stres la finalul unei zile agitate, in timp ce weekendurile capata accente mult mai interesante, pentru voi si prietenii care va viziteaza deopotriva.
Nu va lasati descurajati de gandul ca o astfel de cascada in spate casei implica prea mult efort sau o investitie semnificativa pentru ca nu este cazul. Vedem in materialul urmator care sunt etapele in construirea unei cascade de gradina care sa va transforme integral spatiul verde, preluate de pe site-ul Wikihow.com.
Construirea unei cascade de gradina in pasi simpli: alegerea locului
Inainte sa alegeti locul, ganditi-va ca acesta trebuie sa fie in apropierea unei surse de electricitate la care sa conectati pompa de apa. Nu vom insista asupra pasilor initiali pe care i-am detaliat deja in articolul despre construirea unui iaz de gradina, ci vom trece la aspectele specifice temei noastre. Pornind de la premisa veti construi o cascada mica (in caz contrar susurul apei se transforma intr-un zgomot enervant chiar si pentru vecini), sapati si excavati pamantul unde va fi montat iazul si apoi acoperiti groapa cu o membrana de cauciuc speciala pentru piscine si iazuri artificiale.
Fixati-o pe margine cu pietre decorative si apoi turnati prundis pe fundul gropii pentru un aspect mult mai placut. Stropiti apoi prundisul pentru a capata aderenta. Daca vrei ca apa sa preia putin din acea miscare curgatoare, atunci sapati groapa pe nivele diferite, cu zona cea mai putin adanca la capatul unde veti amplasa pompa de apa si unde va fi si cascada propriu-zisa.
Construirea unei cascade de gradina in pasi simpli: asezarea pietrelor
In acest capat, asezati pietre, de preferat pietre late care sa imprastie mai usor apa si sa creeze acel efect de cascada. Incepeti stratificarea lor de jos in sus pentru a asigura stabilitate constructiei. Puteti sa le fixati folosind putin mortar pentru a va asigura ca nu se misca in timp. In exemplu de fata, expertul a folosit un bazin colector perforat atasat pompei de apa si care imprastie apa peste si printre pietrele decorative, creand un efect vizual mult mai puternic si placut.
Indiferent de maiestria voastra, veti avea nevoie de un sistem electric de recirculare a apei. In general, toate pompele de apa vin cu informatii clare despre debit si presiune astfel incat veti sti ce sa cumparati in functie de dimensiunea bazinului.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: