Cea mai autorizata voce din SUA pe subiectul pandemiei de coronavirus, dr. Anthony Fauci, avertizeaza ca, in toamna, COVID-19 va lovi din nou. Cat despre numarul victimelor, medicul a avansat o cifra uriasa.
Dr. Anthony Fauci este directorul Institutului Nationale de Alergii si Boli Infectioase din SUA inca din 1984. De la inceputul acestui an, conduce practic echipa de experti de top de care asculta insusi presedintele american Donald Trump.
Intrebat, recent, daca se asteapta la o revenire a crizei COVID-19, Fauci a raspuns direct: „Anticipez ca asta se va intampla in realitate”. De langa el, Trump a spus ca spera ca SUA sa nu fie lovite din nou de coronavirus si a dat asigurari ca autoritatile americane vor fi mai pregatite spre finalul anului.
Numarul mortilor din SUA ar putea fi urias
Dr. Anthony Fauci crede si el ca Statele Unite vor fi mai pregatite in toamna sa lupte cu coronavirusul. Pana atunci insa, se anunta vremuri grele. Numarul mortilor a ajuns deja la 6.000, iar reputatul medic apreciaza ca va trece de 100.000.
In ceea ce priveste persoanele infectate in SUA, numarul lor va depasi 1.000.000, mai spune directorul Institutului Nationale de Alergii si Boli Infectioase.
Val de amenintari
In varsta de 79 de ani, Anthony Fauci a devenit, in ultimele luni, preferatul televiziunilor din Statele Unite ale Americii, dar si-a atras si numeroase critici. Motivul: sustine izolarea si distantarea sociala, spre nemultumirea multor americani.
Unii dintre acestia i-au transmis amenintari, asa ca dr. Fauci beneficiaza, acum, de paza din partea autoritatilor americane.
„Nu are nevoie de securitate. Toata lumea il iubeste”, a glumit președintele Donald Trump, dar, in realitate, lucrurile nu stau chiar asa.
O luna complicata pentru Romania
Numarul cazurilor de infectare cu coronavirus va exploda luna aceasta si va ajunge la cateva mii in fiecare zi, a avertizat doctorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.
„Cred ca o sa fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar si cu aceste restrictii. Important este daca o sa discutam de sute de cazuri zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil, spre sfarstiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic”, a apreciat doctorul.
„Trebuie sa gasim solutii, pentru ca ingrijirea se face cu personal medical. Cred ca trebuie sa stabilim proceduri in care personalul medical asimptomatic sa poata lucra in spital si eventual sa fie cazati intr-un hotel. Inca nu e implementata procedura. Personalul va fi impartit in doua trei echipe care nu se intersecteaza intre ele si riscul de transmitere de la o echipa la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a adaugat Rafila.