Becul este inventia care a schimbat lumea. Potrivit istoricilor, la descoperirea becului au jucat roluri importante mai mulți inventatori. Insa, in 1879, Thomas Edison este creditat drept inventatorul becului, pentru ca a creat un sistem intreg de iluminat, functionat, de la generator, la cabluri si becul cu filament de carbon.
Numele lui Edison apare tot mai des in proiectele designerilor de interior, atunci cand vine vorba de corpuri de iluminat. Becurile Edison, care au un design deco vintage se potrivesc perfect mai ales in sistemele de iluminat de tip instalatii, la care se folosesc diverse materiale industriale.
Avantajele becurilor Edison (PROFITSHARE – http://www.emag.ro/becuri/filter/tip-bec-f817,decorativ-v-1942645/c?tree_ref=1192) sunt ca se monteaza foarte usor si se pot amplasa simplu, doar cu un cablu, fara alte elemente. Are o lumina calda, ambientala si efectul este spectaculos prin faptul ca poti vedea filamentul, pentru ca nu este la fel de stralucitor ca cele clasice.
Preturile pornesc de la aproximativ 15 lei pentru cele mici si cresc in functie de dimenesiunea si forma becului Edison.
In acest articol va prezentam cateva idei de ansambluri de iluminat in care se folosesc becuri Edison, iar efectul este unul spectaculos. Dupa cum vedeti mai jos, exista mai multe modele si dimensiuni de becuri Edison. Daca nu va hotarati asupra unui model, puteti sa luati mai multe si sa le combinati intr-un singur corp.
Puteti combina becurile Edison cu instalatii si un aparat electronic mai vechi, pentru un efect vintage deosebit.
Puteti face diverse combinatii. Iata, in imaginea de mai jos, cat de bine se poate combina un bec Edison cu o sfoara, de exemplu.
De ce sa va puneti pe perete o aplica banala, cand puteti crea voi, acasa, o adevarata opera de arta. Aveti nevoie de cateva bucati de teava si coturi, cablu electric si niste dulii, pe care le puteti cumpara de la orice magazin de bricolaj. Pentru un efect spectaculos puteti adauga si un barometru, de exemplu, pe care il puteti cumpara de la targurile de vechituri. Cu ajutorul instalatiilor mai puteti face veioze sau chiar lustre.
Cu un pic de atentie la taiat puteti transforma si sticlele in lustre. Insa cel mai bine ar fi sa mergeti la un specialist care sa va faca sticla in asa fel incat sa nu fie foarte contondenta si sa provoace accidente grave in casa.
Becurile Edison se potrivesc foarte bine si cu lemnul vechi. Iata exemplu unui corp de iluminat cu totul original.
FOTO: Pinterest
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: