În doar 12 luni, prețul a crescut cu 400 de euro pe metru pătrat, în Cluj Napoca. Astfel, în aprilie acest preț mediu a ajuns la fabuloasa valoare de 2109 euro / mp.
Topul celor mai căutate cartiere este dominat de Mănăștur și Zorilor, dar și zona centrală devine din ce în ce mai căutată, mai ales că unele proiecte imobiliare și-au făcut loc și aici.
Gheorgheni și Mărăști sunt alte zone foarte căutate.
Floreștiul, care era vedetă până acum un an, a devenit a șasea cea mai căutată zonă, arată portalul compariimobiliare.ro.
În cazul Floreștiului, traficul intens spre Cluj-Napoca, dar și supra-aglomerarea sunt principalele motive de respingere.
Alt cartier căutat este Sopor. Și în ceea ce privește închirieri apartamente Cluj, saltul este unul uriaș. Un apartament bun de 2 camere în zonă centrală și semicentrală se închiriază cu 450-700 de euro. Iar, pentru o familie care trebuie să se gândească și la amenajare cameră copii, chiriile pentru 3 camere sunt uriașe. Chiar și în cartierele mărginașe ale orașului, prețurile ajung la 500 de euro.
Cluj-Napoca, București și o prezență nouă în top
Atingând aceste valori, prețurile apartamentelor în Cluj Napoca pot fi comparate cu cele din Barcelona, de exemplu. Astfel, un apartament de circa 80 de metri pătrați în cartierele rezidențiale ale celebrului oraș spaniol costă între 150.000 și 180.000 de euro, în timp ce în centrul orașului, un astfel de apartament este circa 270.000 de euro. În Cluj-Napoca, este cam la fel.
Astfel, Cluj Napoca devine de departe cel mai scump oraș românesc în ceea ce privește imobiliarele, urmat, desigur, de București. Un alt oraș românesc cu o creștere fantastică a prețurilor la imobiliare este Brașovul.
În general, cumpărătorii caută apartamente cu 2 camere (circa 47% dintre căutări sunt pentru acest tip de imobil), următoarele căutări în top fiind cele pentru trei camere.