Dupa ce ai terminat cu renovarea casei si ai crede ca greul a trecut, ei bine, mai ai un pas foarte important de facut si anume curatarea lavabilei de pe termopan si tamplaria PVC, in cazul in care acestea au ramas patate. Este important sa stii ca este recomandat sa faci asta imediat dupa renovare deoarece cu cat trece mai mult timp, cu atat petele vor fi mai greu de indepartat. Citeste in continuare pentru a afla cu ce se curata vopseaua lavabila de pe termopan si tamplaria PVC.
In primul rand, ce este vopseaua lavabila? Este un produs acrilic dizolvat in apa. Dupa aplicarea pe o suprafata, apa din vopseaua lavabila se evapora, pe suprafata respectiva ramanand doar compusul acrilic. Datorita denumirii, tendinta generala este aceea de a crede ca aceasta se poate spala cu apa. Se poate curata cu apa insa nu se obtin rezultate spectaculoase.
Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe termopan si tamplaria PVC. Prevenirea petelor
Stiti cum se spune, mai bine previi, decat sa tratezi/ repari. Ei bine, cam asa stau lucrurile si in cazul vopselei lavabile. E indicat ca dupa montaj, toata tamplaria sa fie acoperita cu folie de plastic lipita cu banda adeziva de hartie. Nu uitati sa verificati din cand in cand, ca sa va asigurati ca foliile nu s-au rupt. Nu in ultimul rand, dupa ce ati lipit folia, demontati manerele.
Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe termopan si tamplaria PVC. Curatarea dupa vopsire
Daca sunteti promti si curatati petele imediat dupa vopsire, acestea se vor lua foarte usor, daca folositi o carpa inmuiata in apa calda si detergent. Folositi un sfert de cana de detergent la un litru de apa. Daca preferati o metoda ceva mai naturala, puteti opta si pentru ulei de masline. Totusi, e recomandat sa folositi intai apa cu detergent si abia apoi sa reveniti cu uleiul de masline sau, daca preferati, cu un ulei de bebelus.
Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe termopan si tamplaria PVC. Curatarea vopselei intarite
Asa cum am spus mai sus, este indicat sa curatati petele imediat dupa vopsire, dar daca o faceti putin mai tarziu, nu este o problema. Singura diferenta este ca veti fi nevoiti sa folositi substante chimice mai puternice. Puteti opta pentru alcoolul izopropilic – curatati cu un burete zonele unde sunt striatii mai mari si folositi o carpa moale pentru zonele netede. O alta varianta este sa slefuiti zonele vopsite, cu un aparat special. Arzatoarele si pistoalele cu aer cald sunt, de asemenea, o optiune. Nu in ultimul rand, puteti folosi diluant, insa evitati materialele de metal, pentru a evita zgarierea.
Foto: http://heronjoinery.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: