Pepene rosu, porumb, pepene galben, cirese, capsuni si multe ale fructe delicioase – din asta este compus meniul de vara, iar asta nu poate decat sa ne bucure. Pentru ca stim cat de suparator este sa cumperi un pepene, doar ca sa ajungi acasa si sa descoperi ca nu este deloc dulce si sa sfarsesti prin a-l arunca, am pregatit in randurile de mai jos un mic ghid care te va ajuta sa alegi un pepene copt si dulce, de fiecare data. Asadar, iata cum alegem pepenele rosu si care sunt lucrurile la care trebuie sa fim atenti:
Cum alegem pepenele rosu
Harbuz, lubenita, curcubete sau pepene rosu – indiferent de cum il numesti, un lucru este cert, acesta trebuie sa fie copt si dulce. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi unul:
Petele de pe coaja
Pentru inceput, analizeaza petele de pe coaja. Daca sunt albe, pepenele nu va fi deloc zemos sau dulce. In schimb, daca are pete galbui, inseamna ca pepenele este copt. Practic, pata respectiva este locul in care pepenele a fost in contact cu solul, acesta fiind motivul pentru care coaja se decoloreaza. Nu in ultimul rand, nu da la o parte pepenii care prezinta defecte pe coaja, cum ar fi cele din imaginea de mai jos. Acest lucru semnifica faptul ca albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.
Forma si greutatea
Potrivit specialistilor, pepenii alungiti sunt mai zemosi, in timp ce un pepene rotund va fi mai dulce. Cu toate acestea, indiferent de dimensiunea pepenelui, acesta trebuie sa fie foarte greu atunci cand il ridici, pentru a fi bine copt.
Codita
In cele din urma, daca pepenele pe care l-ai ales are codita uscata, inseamna ca este copt. In schimb, daca aceasta este verde, inseamna ca a fost cules prea devreme.
Foto: brightside.me
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: