Eficienta caloriferelor este esentiala pentru o casa bine incalzita si facturi cat mai mici. Daca aveti o locuinta noua sau a venit momentul sa le inlocuiti pe cele vechi, este bine sa va cumparati noile radiatoare in perioada urmatoare, pentru ca in general au preturi mai accesibile in sezonul cald. Va venim in ajutor cu o serie de informatii privind performanta celor trei tipuri de calorifere de pe piata: din otel, aluminiu si fonta.
Caloriferele din otel
Caloriferele din otel, cel mai bine vandute din ultimii ani, au devenit alegerea fireasca a proprietarilor de locuinte pentru ca sunt cele mai ieftine, se incalzesc repede si se transporta si monteaza usor. Au insa cea mai mica durata de viata: intre 7 si 11 ani, la jumatate fata de celelalte categorii.
Caloriferele din aluminiu
Caloriferele din aluminiu par sa fie cea mai echilibrata alegere. Au un pret accesibil, o perioada de garantie mare si o durata de viata care atinge 20 de ani. Se incalzesc repede cu un consum rezonabil, au o greutate redusa si se monteaza destul de usor. In plus, sunt disponibile intr-o gama larga de modele. Vedeti cateva, cu preturile lor, AICI.
Caloriferele din fonta
Sunt acele calorifere cu care erau dotate apartamentele pe vremuri, cu o greutate foarte mare. Sunt cele mai scumpe, dar rezista pana la 30 de ani. Se incalzesc greu, cu un consum mai mare, dar acumuleaza caldura si o emana mai mult in urma. Sunt insa mai putin rezistente la temperaturi ridicate decat cele din aluminiu si otel. Un alt dezavantaj este legat de design: sunt grele si butucanoase, greu de manevrat si necesita cate un strat de vopsea din cand in cand.
Cum alegeti?
Primul pas, in alegerea caloriferelor, ar trebui sa fie vizitarea unui specialist care poate calcula necesarul de caldura dintr-o incapere. Acest calcul este unul complex si tine cont de suprafata incaperii, caracteristicile pretilor incaperii, orientarea camerei, tamplaria aleasa, modul in care imobilul a fost izolat termic, metoda de realizare a planseului precum si etajul la care este situata camera de incalzit.
Consultati o oferta mai larga de instalatii de incalzire AICI.
Surse: imopedia.ro, andreioprea.ro
Sursa foto: discreteheat.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: