Carnea de miel este nelipsita din meniul de Paste. Indiferent care sunt preparatele pe care alegi sa le pregatesti – o ciorba de miel, friptura de miel sau drob de miel, de exemplu, este foarte important sa alegi carne de miel de calitate. Asadar, in randurile de mai jos vorbim despre cum alegi carnea de miel si care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent.
Asa cum am spus mai sus, preparatele din carne de miel sunt nelipsite din casa romanilor, de Paste. Daca inca nu stii ce reteta de drob de miel sa alegi, iti propunem AICI reteta secreta a lui chef Catalin Scarlatescu. Este o reteta deosebita, care cu siguranta va incanta pana si cel mai pretentios musafir de la masa. Apoi, te invitam sa descoperi AICI cum faci cea mai buna friptura de miel si care sunt ingredientele pe care le folosesc marii bucatari. In fine, pana sa pregatesti preparatele de mai sus, aflam din randurile de mai jos cum alegi carnea de miel.
Cum alegi carnea de miel
Carnea de miel este o sursa importanta de proteine, fier, seleniu, zinc si vitamina B12. Insa pentru a beneficia de toate aceste lucruri, trebuie sa ne asiguram ca alegem corect carnea de miel.
Astfel, atunci cand mergi la cumparaturi, alege bucati de carne slaba, fara prea multa grasime, din care sa iti fie usor sa pregatesti fripturi la cuptor sau la gratar sau sa prepari o tocanita. Carnea trebuie sa fie ferma la atingere, sa aiba un miros specific de oaie, o culoare rozalie si sa nu fie lipicioasa. Daca vrei sa cumperi organe de miel pentru drob, fii atent sa nu aiba pete sau noduli.
In cazul in care te tenteaza un miel intreg, atunci alege unul care sa aiba peste 12 kilograme. Cei mai mici de atat sunt foarte tineri si desi sunt mai fragezi, carnea lor nu este indicata din cauza procentului ridicat de proteine nematurate greu tolerate de organism. Nu in ultimul rand, cumpara carne de miel doar de la magazinele de incredere, preferabil de unde ai mai achizitionat produse din carne in trecut.
Foto: csid.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: