Daca v-ati hotarat sa intrati in randul celor care isi instaleaza o centrala termica proprie, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti, inainte sa achizitionati una. Astfel, desi la prima vedere poate parea destul de dificil sa alegeti un model de centrala, avand in vedere cat de multe exista pe piata, la momentul actual, odata ce veti intelege exact cum functioneaza acestea, lucrurile se vor simplifica. In aceasta privinta, am pregatit in randurile de mai jos o lista cu 5 lucruri la care trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati o centrala termica.
Capacitatea de furnizare a apei calde
Producerea apei calde depinde foarte mult de cat de puternica este centrala termica. Asadar, cu cat o centrala termica are o putere mai mare, cu atat apa calda va fi mai fierbinte, in timp ce o centrala termica care are o putere mai mica, va incalzi mai greu apa. In cifre exacte, este important sa stiti ca debitul maxim al unui robinet este cuprins intre 10 si 11 litri pe minut. Astfel, o centrala trebuie sa aiba cel putin o putere de 28-30 KW. Insa pentru un rezultat mult mai clar, va recomandam sa apelati la ajutorul unui specialist care va poate calcula puterea necesara, in functie de suprafata casei, precum si de necesarul de apa calda.
Eficienta energetica
In momentul de fata, exista pe piata centrale termice clasice, dar si centrale termice in condensare, iar diferenta dintre aceste doua centrale termice o reprezinta eficienta energetica. Mentionam faptul ca sunt mult mai indicate centralele termice in condensare, strict din acest punct de vedere.
Combustibil
Fara indoiala, o centrala termica pe gaz, chiar daca are un pret putin mai mare decat o centrala termica electrica, are un consum mult mai mic de energie, asa ca investitia va fi amortizata in cel mai scurt timp posibil. Totodata, acestea sunt usor de intretinut si curatat.
Dotari suplimentare
Pe langa functiile principale ale centralei, este recomandat sa luati in calcul si dotarile suplimentare, atunci cand alegeti un model de centrala. Astfel, panoul de comanda digital, care va permite sa verificati si sa modificati setarile, precum si cronotermostatul, care va ajuta sa faceti economii, sunt aspecte impoartante pe care nu trebuie sa le treceti cu vederea.
Serviciile de garantie
Nu in ultimul rand, va recomandam sa tineti cont de serviciile de garantie, precum si de cele post garantie, atunci cand achizitionati o centrala termica. In principiu, o centrala termica are o perioada de garantie de 2 ani, dupa care, fiecare defectiune va avea un cost separat.
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: