Vrei sa faci o schimbare in camera preferata fara sa o transformi intr-un santier plin de praf? Tapetul este cea mai la indemana solutie si rezultatul poate fi uimitor daca atunci cand il alegi tii cont de cateva criterii generale, precum dimensiunea si luminozitatea incaperii.
Cele mai multe optiuni de tapet sunt pentru living, care, de obicei, este o camera cu dimensiuni mari si luminozitate ridicata. Culorile sau modelele vor fi influentate de stilul pe care ni-l dorim dar si de elementele din incapere pe care dorim sa le scoatem in evidenta (mobila, decoratiuni).
Astfel, deoarece nu exista reguli care sa ne limiteze optiunile vom putea crea un design simplu si elegant sau vom opta pentru culori agresive, impunatoare care sa dea senzatia de energie pozitiva. Orice model vom alege trebuie sa avem grija la combinatii pentru a face camera de zi sa para primitoare, confortabila, oaza de relaxare pe care ne-am dorit-o intotdeauna.
Stilul minimalist, potrivit pentru dormitor
Daca vrei sa stii ce tapet se pune in dormitor si esti la prima experienta de acest gen, expertii in design recomanda stilul minimalist, care indeamna la odihna. Cel mai potrivit va fi un tapet uni, simplu. O varianta in acest caz poate fi lipirea unei imagini de mari dimensiuni pe unul din peretii dormitorului. Acest tip de imagini murale sunt tot mai utilizate pentru a atrage atentia asupra unei anumite parti a camerei.
Tapetul reprezinta o solutie perfecta de finisare a peretilor. Alegerea acestuia se poate face in momentul in care stiti cu exactitate care sunt peretii pe care doriti sa-i acoperiti. Indiferent ca aveti o casa noua sau locuiti intr-una de mai mult timp alegerea tapetului se va face in momentul in care peretii sunt finisati si pot fi masurati cu exactitate. Vei achizitiona intotdeauna cu 10-15% mai mult tapet pentru a acoperi eventualele decupari sau greseli.
Hidroizolatia fundatiei, etapa importanta pentru o casa sigura
Daca stati la casa si ati pus deja tapetul in camera preferata, nu uitati sa verificati, cu ajutorul unui specialist, hodroizolatia fundatiei cladirii. Hidroizolatia este necesara chiar daca ai o casa fara subsol. Aceasta protejeaza peretii impotriva infiltratiilor de apa, contribuie la eliminarea pierderilor de caldura, ofera sustinere peretilor casei.
Fara o hidroizolatie fundatie corespunzatoare, pot aparea pete de umezeala, precum si probleme la instalatia electrica. Pe fondul mucegaiul si igrasiei, pot aparea probleme de sanatate.