Daca te relaxeaza pestii si vrei sa te bucuri la tine acasa de o repriza de „balet acvatic” in fiecare zi iata tot ce trebuie sa stii despre cum alegi un acvariu. Inainte de a alege un acvariu mai intai trebuie sa stabilesti clar locul in care il vei pune. Nu-l poziționa nici langa usa, dar nici la fereastra.
Inchiderea si deschiderea usii i-ar putea stresa destul de mult pe pesti, iar la expunerea luminii de afara, daca il pui langa fereastra, ar favoriza dezvoltarea rapida a algelor. De asemenea, cel mai bine pentru pesti este ca acvariul sa ramana in acelasi loc si sa nu fie schimbat.
Materialul clasic folosit la acvarii este sticla, insa pe piata au mai aparut si din acril. Daca sticla se poate sparge mai usor si pot aparea fisuri, cele din acril au o structura mult mai rezistenta. Potrivit specialistilor consultati de Casepractice, sunt posibilitati mici ca acestea sa se sparga.
Apoi, cei care se intreaba cum alegi un acvariu, vor sa stie care e forma pe care trebuie sa o aleaga. Potrivit specialistilor, acvariul dreptunghic este cel mai sanatos mediu pentru pesti.
Cum alegi un acvariu. Accesoriile de care ai nevoie
Dupa ce iti alegi acvariul, trebuie sa te gandesti la accesoriile de care ai neaparata nevoie. Ai nevoie in primul rand de un incalzitor cu termostat. Acesta este vital mai ales daca alegi sa pui in acvariu pesti tropicali. Incalzitorul cu termostat creaza un climat si mentine o temperatura constanta a apei.
Mai ai nevoie pentru acvariu si de un filtru de aer pentru a oxigena si filtra apa, un neon pentru a ilumina acvariul si care este util pentru cresterea plantelor. De asemenea, mai ai nevoie si de un furtun subtire pentru golirea apei din acvariu si reimprospatare. Daca vei pune apa de la robinet, trebuie sa stii ca trebuie sa o tii in vase separate, necoperite, cel putin 3-4 zile, pentru se elimina clorul.
Pune pe fundul acvariului un strat de pietris de 3 – 5 centimetri si bucati de lemn pe care pestii sa le exploreze sau in care sa se ascunda. Alege plante naturale pentru a oxigena apa, valisneria sau bacopa. Pentru un efect vizual deosebit, pune-le pe cele mari in spate, iar pe cele mai mici in fata.
Foarte important, inainte sa cumparati pestii, documentati-va bine cu privire la compatibilitatea dintre specii, aflati ce fel de hrana au nevoie si cum se ingrijesc.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: