Daca a venit momentul sa ii cumparati primul laptop copilului, va recomandam sa optati pentru unul second hand. Principalul motiv este acela ca cei mici se plictisesc foarte repede si pot deteriora in scurt timp un astfel de produs electronic, avand in vedere ca inca nu stiu cum sa aiba grija de el corect. Mai mult decat atat, la varsta aceasta, nu au nevoie de un laptop performant, asa ca unul second hand reprezinta optiunea ideala.
Insa laptopurile second hand sunt potrivite pentru oricine isi doreste un produs bun, la un pret mai mult decat accesibil. In momentul de fata sunt foarte multe laptopuri in conditii excelente, care fac fata chiar si unor programe mai complexe, asadar, in final, se poate dovedi chiar o risipa sa investiti in unul nou.
In continuare, trecem in revista cateva lucruri esentiale la care sa fiti atenti, atunci cand achizitionati un laptop second hand.
Cum alegi un laptop second hand
Asa cum am spus mai sus, exista foarte multe magazine fizice, cat si online care comercializeaza laptopuri sh. Asadar, poate fi destul de dificil sa alegeti un produs, cu atat mai mult daca nu cautati un model anume. Plecand de la aceasta idee, am pregatit mai jos o lista cu 5 lucruri esentiale de care sa tineti cont, cand cumparati un laptop second hand. Iata care sunt:
Magazinul – inainte sa incepeti cautarea laptopului perfect, va recomandam sa studiati cu atentie magazinele care comercializeaza astfel de produse la mana a doua. Astfel, dupa ce ati facut o lista cu magazinele de incredere, va recomandam sa studiati oferta fiecaruia;
Aspectul exterior – odata ce ati gasit cateva magazine de incredere, puteti pleca in cautarea laptopului. Iar primul lucru care trebuie sa fiti atenti este aspectul exterior al produsului. Astfel, daca aceasta are elemente crapate sau urme de lovituri, este foarte probabil ca si componentele interne sa fie afectate. Retineti ca, de obicei, componentele unui laptop sunt mai scumpe decat ale unui calculator, asadar, e important sa alegeti un produs care nu necesita alte investitii, odata achizitionat;
Bateria – dupa ce ati verificat aspectul exterior, acordati o atentie speciala bateriei. Daca aceasta se apropie de finalul vietii, nu veti putea profita din plin de portabilitatea laptopului. Prin urmare, este indicat sa achizitionati o baterie noua odata cu laptopul. De asemenea, verificati si alimentarea: daca aceasta nu functioneaza, nu veti putea folosi laptopul;
Componentele – pasul urmator este sa verificati componentele laptopului. Fara indoiala, tastatura este cea mai folosita, prin urmare asigurati-va ca nu exista taste lipsa si ca functioneaza corespunzator. De asemenea, trebuie sa verificati si ecranul, pentru a nu avea pixeli morti, zgarieturi sau zone intunecate. Tineti cont de faptul ca in cazul unor probleme, repararea display-ului va ajunge sa coste mai mult decat intregul laptop second hand. Totodata, verificati CD/DVD-ROM-ul, port-urile USB si camera web.
Temperatura – in final, va recomandam sa verficati capacitatea de racire a componentelor. Astfel, daca observati ca laptopul se incalzeste peste masura sau se reseteaza in momentul in care este suprasolicitat, nu achizitionati produsul.
Desi foarte multe persoane sunt sceptice atunci cand vine vorba de achizitionarea unor produse electrice/ electrocasnice second hand, de multe ori, acestea se dovedesc a fi la fel de bune ca cele noi. Iar principalul avantaj este faptul ca pretul este mult, mult mai mic. Tot pentru birou, va recomandam sa optati cu incredere pentru imprimante second hand.
Sursa: pixabay.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: