Pentru o persoana care nu a decorat niciodata o incapere, poate fi foarte dificil sa amenajeze o locuinta intreaga. Cu atat mai mult daca nu cunoaste foarte bine stilurile de design interior – care, de altfel, sunt si foarte multe. Odata ales stilul, lucrurile se simplifica foarte mult. Astazi vom discuta despre stilul contemporan si va invitam sa descoperiti in randurile de mai jos care sunt caracteristicile acestui stil si care sunt regulile de care trebuie sa tineti cont, daca vreti sa va amenajati casa in stil contemporan.
Cum amenajezi casa in stil contemporan
Stilul contemporan reprezinta, conform specialistilor, o categorie mai larga de stiluri. Practic, termenul este folosit pentru a desemna tendintele de design ale unui anumit moment, in functie de context. Cu toate acestea, stilul contemporan este adesea confundat cu cel modern, desi intre cele doua exista diferente destul de mari. De exemplu, stilul contemporan se distinge prin finisajele selectate si gama de culori utilizata. Culorile sunt tonuri luminoase, calde, echilibrate si pastelate.
Finisajele calde, usile din lemn masiv, cu aspect lustruit si panouri tapitate cu piele sunt caracteristice acestui stil. Materialele textile, precum catifeaua, plusul, pielea (folosita la capitonarea diferitelor elemente) modeleaza practic ambianta acestui stil. Este un stil indraznet, inclusiv cu pete de culoare luminoase, este neted, curat, si cu forme geometrice, utilizand in mod frecvent liniile curbe. Contemporanul este diferit de modern deoarece descrie un design bazat pe aici si acum.
Motto-ul de baza al acestui stil cand vine vorba de decoratiuni este: ”calitatea conteaza, nu cantitatea”. Astfel, este de preferat sa aveti un singur tablou mare pe un perete, decat mai multe mai mici. In ceea ce priveste elementele artistice, sunt preferate fotografiile alb-negru. Este foarte important sa dati atentie amestecului de texturi din interiorul contemporan. In timp ce textilele (covoare sau perdele) sunt tesute in punct mare, celelalte suprafete sunt fine si lucioase (lemn, crom, marmura, granit, sticla si oglinzi).
Cand vine vorba de pardoseli, nu exista limite. Totul de la suprafete rustice, nefinisate, la podele lucioase. Pardoselile din lemn sunt cele mai populare, oferind caldura unui interior simplu si ”rece”. Nuantele difera de la cele mai deschise tonuri, aproape albe, pana la cele mai inchise, in functie de gusturile dumneavoastra.
Mai jos, va prezentam 20 de imagini cu diferite locuinte amenajate in stil contemporan:
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: