Aveti o baie mica si desi ati incercat mai multe metode, inca nu ati reusit sa depozitati toate lucrurile de care aveti nevoie? Fie ca v-ati mutat intr-o locuinta noua, fie ca vreti sa schimbati ambianta casei, va prezentam in randurile de mai jos 20 de imagini cu bai mici, dar foarte cochete.
Cum amenajezi o baie mica: 20 de imagini din care sa te inspiri
Aveti un apartament pe care il adorati, dar care, din pacate, dispune de o baie foarte mica? Locuiti la casa si doriti sa amenajati o noua baie intr-o incapere care pana recent a fost o debara, undeva sub scara interioara, la mansarda sau poate chiar intr-un colt al dormitorului? La inceput, poate parea foarte dificil sa duceti la bun sfarsit acest proiect, insa in randurile de mai jos va prezentam cateva imagini din care sa va inspirati atunci cand amenajati baia, precum si cateva sfaturi si trucuri.
Profitati de orice colt al baii
Identificati orice spatiu in care puteti depozita diferite lucruri utile si folositi-le Astfel, o nisa, oricat de mica, poate constitui locul perfect pentru solutiile de curatat si igienizare necesare in orice baie sau pentru depozitarea prosoapelor. In ceea ce priveste elementele esentiale pentru o baie, un lavoar cu piedestal va incarca spatiul mult mai putin decat un lavoar incastrat intr-un corp de mobilier.
Creati un punct de atractie
Intr-o baie mica nu veti reusi sa instalati tot mobilierul, obiectele sanitare sau decoratiunile care v-au facut cu ochiul in showroom-uri, dar nici nu este nevoie. Astfel, este suficient sa introduceti chiar si un singur element de atractie pentru ca baia sa arate spectaculos. Acesta poate fi un vitraliu colorat, un model de placi ceramice, un tablou, un lavoar din piatra, sticla sau cupru sau chiar o baterie cu un design deosebit.
Folositi corect lumina
Orice incapere mica tanjeste dupa lumina naturala. Spatiile vitrate cat mai generoase ofera o perspectiva ampla, dand senzatia de mai mult spatiu. De cealalta parte, oglinzile sunt si ele asemenea ferestrelor. Daca este posibil, acoperiti chiar un intreg perete cu o oglinda pentru a da iluzia unei incaperi mai mari. O alta optiune este utilizarea unui corp de mobilier cu oglinda care sa includa si un spatiu de depozitare pentru diverse obiecte si acesorii indispensabile intr-o baie. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, daca designul baii este modern, optati pentru spoturile incastrate cu halogen, in timp ce in cazul unui design clasic, aplicele de perete pot completa decorul oferind si lumina dorita.
Apelati la ajutorul culorilor
In stransa legatura cu lumina, culorile au si ele un impact semnificativ in aspectul unei bai mici, fie ca vorbim de culorile peretilor, pardoselei sau mobilierului. Astfel, este recomandat sa folositi nuante luminoase – un verde marin deschis sau un galben pai, acestea fiind mai mult decat potrivite pentru o baie mica. Chiar daca in general este recomandat sa combinati culorile, in cazul unei bai mici prea multe culori pot sa o faca sa para si mai mica. Asadar, incercati sa va rezumati la una sau doua culori.
In continuare, va prezentam 20 de imagini din care sa va inspirati:
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: