O baie mare, care sa aiba atat cabina de dus, cat si cada, doua chiuvete, o oglinda mare, care sa acopere intreg peretele, cateva plante, multe lumanari, un fotoliu chic si… gata, nu mai visam cu ochii deschisi si revenim la subiectul de astazi. Desi in randurile de mai sus am descris baia perfecta, in viziunea multora, din pacate, in Romania, multe apartamente dispun de bai mici, in multe cazuri fara ferestre. Pentru cei care se regasesc in situatia de mai sus, am pregatit 5 idei de amenajare a baii. Iar prin situatia de mai sus ne referim la aceea in care dispuneti de o baie mica fara ferestre, nu in care visati la o baie de 20 metri patrati – ca in situatia asta ne regasim cu totii. Asadar, citeste in continuare pentru a afla cum amenajezi o baie mica fara ferestre:
Cum amenajezi o baie mica fara ferestre
Cand spui „baie mica fara ferestre” te gandesti la un spatiu mic (evident), intunecat si plictisitor. Dar lucrurile nu trebuie sa fie neaparat atat de… triste. De ce sa ai o baie anosta, cand poti sa te bucuri de o incapere luminoasa si captivanta, amenajata folosind mici trucuri, la indemana oricui. Iata care sunt propunerile noastre:
Lampi si lumanari
Sa te bazezi pe lumina puternica a unei lampi centrale sau pe iluminarea in exces a oglinzii din baie nu e cea mai buna idee. Daca nu aveti spatiu suficient, puteti lua in calcul montarea unor aplice de perete pentru a adauga lumina functionala fara sa ocupati prea mult din zona de lucru. Altfel, o lampa haioasa suspendata intr-un loc neobisnuit poate suplini lipsa luminii naturale.
Oglinzi suplimentare sau suprafete ce reflecta lumina
Ati crede ca oglinda cea mare de deasupra chiuvetei este suficienta, dar daca aveti loc pe pereti nu ezitati sa amplasati si alte oglinzi pentru a extinde spatiul. Rezultatul va va surprinde placut.
Plante in ghiveci
Plantele in baie sunt un element de design incredibil ce invioreaza camera, iar intr-o baie fara ferestre acestea sunt esentiale. Plantele in ghiveci pot fi mutate usor, asadar, din cand in cand, se pot scoate la lumina pentru a permite dezvoltarea clorofilei. Evident, exista oricand varianta de a folosi un buchet de flori proaspete pentru a aduce un pic de viata intr-o baie fara ferestre.
Vopsea sau faianta de culoare deschisa si uniforma
Vopsiti totul in alb pentru a da senzatia de mai mult spatiu – sau, pentru cine vrea culoare, puneti gresie lucioasa pana la 20 de centimetri de tavan si vopsiti peretii in aceeasi culoare.
Tapet vesel si colorat
Nu in ultimul rand, un astfel de detaliu in nuante puternice, la care se poate adauga si o perdea de dus amuzanta, te poate face sa uiti complet ca nu esti tocmai proprietarul unui apartament cu o baie mare.
Mai jos, am pregatit cateva imagini din care va puteti inspira pentru a amenaja o baie mica fara ferestre:
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: