Amenajarea bucatariei poate fi o adevarata corvoada, daca nu ai un plan bine pus la punct. Astfel, este important sa stii care este rezultatul final pe care ti-l doresti. Vrei o bucatarie luminoasa, in care sa folosesti numai culori deschise? Iti doresti o bucatarie eleganta, dar practica in acelasi timp? Daca raspunsul la ultima intrebare este un DA hotarat, atunci te invitam sa citesti in continuare, pentru a afla cum amenajezi o bucatarie cu piatra naturala:
Cum amenajezi o bucatarie cu piatra naturala
Piatra naturala este folosita de cateva secole in amenajarile interioare, fiind un material versatil care poate fi integrat in orice incapere – de la bucatarie si baie, pana la dormitor sau living. Astazi insa vorbim despre amenajarea bucatariilor si vedem in randurile de mai jos cum putem obtine o bucatarie eleganta si primitoare cu ajutorul acestul material iubit de multi dintre noi.
Contrastul dintre piatra naturala si mobilierul modern de bucatarie cu suprafete lucioase, accesoriile si aparatele electrocasnice cu elemente din sticla si inox este de-a dreptul spectaculos. Mai mult, forma neregulata a pietrei naturale subliniaza si accentueaza liniile si unghiurile drepte ale mobilierului modern, dar si invers – formele simple si minimaliste ale elementelor moderne transforma piatra naturala folosita in finisarea bucatariei in punctul de atractie al incaperii. Acestea sunt doar cateva motive pentru care piatra naturala se regaseste din ce in ce mai mult in bucatariile romanilor. In ceea ce priveste tipurile de piatra naturala, enumeram marmura, granitul, ardezia, travertinul si steatitul, care la randul lor sunt disponibile in mai multe culori si modele.
Revenind la amenajarea cu piatra naturala a bucatariilor, trebuie sa stiti ca puteti opta pentru o pardoseala din granit sau travertin, de exemplu. O alta varianta ar fi sa integrati aceste materiale in corpurile de mobilier traditionale, realizate din lemn masiv. De asemenea, o varianta populara este reprezentata de blaturile de bucatarie din piatra naturala, care se folosesc atat pentru placarea corpurilor de mobilier obisnuite, cat si pentru insule. Acestea sunt termorezistente, rezistente la socuri si zgarieturi si foarte longevive – cea mai des utilizata piatra naturala pentru blaturi este granitul. Nu in ultimul rand, in cazul bucatariilor open space, piatra naturala poate fi folosita in mai multe nuante, astfel incat sa creeze un model unitar cu livingul sau sa il delimiteze.
Daca preferati alte materiale, va invitam sa cititi cum se pune gresia, cum alegeti modelul potrivit si care sunt uneltele necesare pentru montare.
In continuare, va prezentam 30 de imagini cu bucatarii amenajate cu piatra naturala:
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: