Cel putin trei luni pe an, cand temperaturile scad sub nivelul de confort, este dificil de lucrat in spatii mari precum ateliere, hale industriale sau depozite. Caloriferele sau alte mijloace de incalzire pe care le folosim cu succes acasa nu fac fata in astfel de spatii. Cum le incalzim atunci pentru a obtine si mentine un nivel de confort termic acceptabil pentru activitatea desfasurata.
Solutia potrivita este utilizarea unor aeroterme industriale sau tunuri de caldura. Aeroterma electrica sau suflanta de aer cald, asa cum mai este cunoscuta, poate, in functie de model, sa incalzeasca spatii de sute de metri cubi la costuri avantajoase.
Aerotermele industriale pot sa faca fata unui regim de lucru intens, cu capabilitati de monitorizare a temperaturii la distanta si eficientizarea consumului de combustibil.
Un astfel de sistem de incalzire este eficient in special cand se doreste climatizarea unei incinte pe perioade limitate de timp. Cu ajutorul unui generator de aer cald, temperatura este ridicata rapid, chiar de la temperaturi de sub zero grade la temperaturi de peste 20 de grade pentru a asigura confortul termic necesar.
Astfel de echipamente pot fi foloste cu succes si la uscarea rapida a incintelor unde se desfasoara lucrari de amenajare, pana iarna tarziu.
Pentru spatii mici de lucru sau pentru uz casnic, aerotermele electrice sunt recomandate pentru o crestere rapida a temperaturii la nivelul de confort sau pentru o suplimentare a capacitatii de incalzire a sistemului centralizat, atunci cand acestea nu fac fata gerului de afara.
Pentru a determina capacitatea sistemului de incalzire de care aveti nevoie intr-un spatiu dat, este bine sa discutati cu specialistii producatorului sau comerciantului inainte de achizitionare. Un telemetru va va ajuta sa masurati cu precizie spatiul pe care il aveti de incalzit, indiferent de marimea sau forma acestuia.
Sursa: frisomat.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: