PET-urile nu sunt singurele sticle care pot fi folosite pentru construcția unei case. Poți construi o casă chiar și din sticle de sticlă. În acest articol îți vom arăta cum construiești o casă din sticle, dar și care sunt avantajele și dezavantajele unei astfel de construcții.
Cum construiești o casă din sticle
Înainte de a te apuca de construcția casei, trebuie să iei în considerare materialele de care ai nevoie. În primul rând, vei avea nevoie de un număr mare de sticle și de mortar. Poți alege să utilizezi sticle care nu sunt acceptate în recepția recipientelor de sticlă, mai exact sticlele de șampanie. Totuși, poți folosi orice tip de sticlă dorești. Ba chiar, dacă folosești o diversitate de culori și forme ale sticlelor, vei avea o casă cât se poate de interesantă.
În funcție de mărimea pe care ți-o dorești pentru construcție, vei avea nevoie de un anumit număr de sticle. De exemplu, dacă îți dorești să construiești o casă mică, tip bungalow, vei avea nevoie de aproximativ 8000 de sticle. Pentru o casă mai mare, vei avea nevoie de cel puțin 20 de mii sticle.
Acesta e unul dintre principalele dezavantaje în construcția unei case din sticle de sticlă. Vei avea nevoie nu doar de un număr extrem de mare de sticle, însă vei avea nevoie și de un loc unde să le poți depozita.
Procesul construcției unei case din sticle
În ceea ce privește metoda de construcție a unei case din sticle, aceasta nu este foarte diferită față de procesul construcției unei case din cărămidă. Sticlele vor fi așezate asemănător cu cărămizile, pe orizontală. În acest fel, înălțimea sticlei va reprezenta grosimea peretelui.
Probabil te-ai întreba dacă mortarul se va putea lipi de sticlă. Având în vedere că sticla este lucioasă, va trebui să pui o plasă de polimer între sticle, la fiecare trei rânduri. Un alt factor important este ca sticlele să nu se atingă între ele. Este necesar ca amestecul de mortar să înconjoare complet fiecare sticlă în parte. O distribuție corectă a materialelor de construcții va asigura nivelul ridicat de siguranță al structurii casei.
Este de menționat faptul că fundația casei trebuie construită în mod tradițional, din cărămidă sau beton, și abia de la primul etaj al casei să folosești sticlele.
Cum construiești o casă din sticle
Poți folosi trei tipuri de mortar: cel uzual, cu ciment și nisip, cel pentru izolare, la care adaugi și zgură, sau mortar cu rumeguș.
În momentul în care începi să așezi sticlele, trebuie să reduci treptat și grosimea stratului de mortar. În acest fel, vei avea o construcție puternică în partea de jos, iar în partea de sus, peretele nu va fi supraîncărcat.