Curatarea grasimii intarite, pe peretii si gratarul cuptorului, pe fundul tigailor sau pe alte vase, nu este o sarcina usoara, in special daca s-au lipit de ea si resturi de mancare. O puteti indeparta insa chiar cu produse la indemana din casa, daca le folositi corect. Iata cum cureti grasimea intarita de pe vase si aragaz.
Daca nu vreti sa folositi produse de curatare chimice, care sunt foarte concentrate si emana gaze toxice, puteti curata foarte eficient cu bicarbonat de sodiu si otet, dar avand rabadare ca acestea sa-si faca efectul.
Cum cureti grasimea intarita. Din cuptor
Bicarbonatul de sodiu aplicat corect si lasat peste noapte va dizolva grasimea intarita pe peretii si gratarul cuptorului. Iata cum procedati:
- Puneti trei linguri de bicarbonat de sodiu intr-un recipient cu pulverizator, apoi umpleti-l cu apa si agitati pana ce pulberea se dizolva complet.
- Cuptorul trebuie sa fie inchis si rece. Pulverizati solutia pe zonele murdare.
- Lasati-o sa actioneze peste noapte. Depunerile de grasime ar trebui sa se dizolve si sa se scurga.
- Daca mai raman totusi urme de grasime, repetati procedura.
- Stergeti grasimea scursa de pe jos cu o carpa uda.
Pentru ca aceasta metoda sa aiba efect, este nevoie ca bicarbonatul de sodiu sa fie fie aplicat lichid si lasat sa actioneze suficient timp.
Cum cureti grasimea intarita. De pe vase
Oricat ar parea de statornicita, grasimea de pe fundul tigaii poate fi curatata fara a freca din greu, tot cu bicarbonat de sodiu, combinat cu otet.
- In primul rand, trebuie sa inmuiati stratul de grasime, lasand vasul in apa fierbinte cu putin detergent de vase.
- Presarati bicarbonat de sodiu pe zonele cu grasime intarita.
- Pulverizati otet peste bicarbonatul de sodiu.
- Lasati-le sa actioneze peste noapte.
- Indepartati grasimea cu un burete.
- Repetati procedura daca se impune.
Sursa: cleanipedia.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: