Se spune ca baia este cartea de vizita a unei gospodine. Ei bine, noi nu credem in astfel de „vorbe din popor”, dar intr-adevar suntem de acord ca intreaga casa a unei persoane ar trebui sa fie mereu curata si ingrijita. Si asta nu de dragul oamenilor care vin in vizita, ci din motive care tin de igiena si sanatate.
Referitor la musafiri, am vazut AICI care sunt cele 3 lucruri pe care o persoana le observa atunci cand intra in casa ta. Ai fi suprins sa afli ca nu sunt lucrurile la care te gandesti.
Iar referitor la curatenie, vezi AICI cum poti sa faci curatenie in toata casa, in doar o ora.
Revenind la tema zilei de astazi, citeste in continuare pentru a afla cum cureti rosturile de la gresie si faianta, simplu si rapid, fara sa folosesti chimicale.
Cum cureti rosturile de la gresie si faianta simplu si rapid
Pasta de dinti
Aplica pasta de dinti pe rosturi cu ajutorul unei periute si las-o sa actioneze timp de 2 ore, apoi clateste suprafata cu apa rece. Las-o sa se usuce si sterge cu o carpa curata. Aceasta metoda functioneaza deoarece pasta de dinti contine detergent, substante abrazive si agenti antimicrobieni, care impiedica depozitarea impuritatilor si bacteriilor care pot duce la ingalbenirea rosturilor albe. Asadar, e indicat sa folosesti pasta de dinti doar in cazul rosturilor albe.
Otet alb
Intr-un bol sau intr-o sticla cu pulverizator, amesteca 50 ml de otet alb cu 30 de picaturi de ulei esential de lamaie sau lavanda. Poti inlocui uleiul esential cu o lingura de detergent de vase. Pulverizeaza amestecul sau aplica-l cu o pensula pe rosturi. Lasa amestecul sa actineze, uscandu-se naural, fara sa il clatesti apoi. E esential sa lasati geamul deschis pentru cateva ore deoarece amestecul degaja un miros foarte puternic.
Bicarbonat
Cantitatea pentru acest amestec difera in functie de suprafata pe care vreti sa o curatati. Astfel, turnati bicarbonat de sodiu pe rosturi, apoi turnati peste el apa oxigenata. Lasati spuma sa actioneze 1-2 minute, apoi cu ajutorul unui burete stergeti rosturile.
Acetona
La fel ca in cazul otetului, este necesar sa lucrati cu geamul deschis, dar si departe de orice sursa de foc. Pe langa asta, va recomandam sa purtati manusi care sa va protejeze mainile. Turnati acetona pe o carpa si frecati rosturile, pana obtineti rezultatul dorit.
Zeama de lamaie
Pentru ultima metoda aveti nevoie de zeama de lamaie si sare grunjoasa, in cantitati egale. Amestecati cele doua ingrediente, pana obtineti o pasta, cu care sa frecati rosturile. Puteti folosi o periuta sau o carpa. Lasati amestecul sa actioneze 10 minute, iar apoi clatiti rosturile cu apa.
Foto: http://historiascomvalor.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: