Parchetul laminat reprezinta o optiune foarte populara, iar asta pentru ca are foarte multe avantaje. In primul rand, este foarte rezistent si reprezinta o investitie pe termen lung. In al doilea rand, este foarte usor de curatat si de intretinut. Despre ultimele doua aspecte vorbim in randurile de mai jos, asadar, va invitam sa cititi in continuare pentru a vedea cum curatati si intretineti parchetul laminat.
Cum cureti si intretii parchetul laminat: solutii la indemana oricui
Curatare
Asa cum veti descoperi in randurile ce urmeaza, curatarea parchetului este un proces foarte simplu, pentru care nu sunt necesare mari eforturi. Din contra, este suficient sa il curatati o data pe saptamana cu un mop usor sau cu o carpa moale din bumbac si putin detergent. In plus, daca aspirati sau maturati zilnic suprafata, va veti bucura de o podea curata si frumoasa pentru foarte mult timp. Pentru indepartarea petelor, este indicat sa folositi o carpa uscata, pe care ati pus in prealabil putina solutie de curatat. Nu pulverizati niciodata solutii direct pe pardoseala deoarece acestea sunt foarte puternice si riscati sa decolorati suprafata. In cazul urmelor de cauciuc, plastic sau de tocuri, este recomandat sa folositi o carpa uscata si putina acetona si sa curati zona afectata.
Intretinere
In cazul parchetului laminat, intretinerea este foarte importanta. Astfel, pe cat posibil, trebuie sa preveniti depunerea masiva de praf. Pentru asta, puteti sa asezati covorase in apropierea usilor care dau spre exteriorul locuintei, acea zona fiind cea in care parchetul are nevoie de mai multa protectie. Apoi, in ceea ce priveste temperatura si nivelul umiditatii, este important de stiut ca temperatura optima de folosire a parchetului laminat este intre 18 si 24 de grade Celsius. Asadar, este recomandat sa mentineti o temperatura ambientala buna, astfel incat sa prelungiti durata de viata a parchetului. Nu in ultimul rand, pentru a proteja parchetul, nu mutati obiecte de mobilier grele, care pot zgaria suprafata si nu folositi substante sau materiale abrazive.
Pe aceeasi tema, va invitam sa cititi AICI despre curatarea mobilei tapitate.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: