Desi este recomandat sa consumam cat mai multe alimente proaspete, iar in dieta noastra sa predomine fructele si legumele, carnea ramane in continuare un aliment consumat de foarte multi romani, in special in sezonul rece, cand cantitatea de legume si fructe proaspete este limitata. Astfel, majoritatea dintre noi are acum, la inceput de an, carne congelata, ramasa de la sarbatori. Dupa ce am discutat despre cum congelam corect legumele, in ACEST ARTICOL, dar si despre cum congelam corect carnea, AICI, astazi revenim cu un nou articol in care va dezvaluim cateva trucuri pentru a decongela carnea intr-un timp foarte scurt.
Asadar, daca nu vrei sa astepti cateva ore bune pana cand poti gati carnea, citeste in continurea pentru a afla care e secretul bucatarilor si cum poti sa decongelezi carnea in doar cateva minute.
Cum decongelezi carnea in cinci minute
Daca vrei sa pregatesti cina pentru familia ta si nu ai la dispozitie decat 2 ore, nu trebuie sa renunti la ideea de a pregati o friptura delicioasa, doar pentru ca ai uitat sa scoti carnea din congelator de dimineata. Cei mai mari bucatari ai lumii nu decongeleaza carnea cu cateva ore inainte, ci apeleaza la un truc foarte simplu, cu ajutorul caruia dezgheata carnea in mai putin de cinci minute. Cum? Este foarte simplu!
Pentru a decongela carnea in cateva minute, ai nevoie de doua cratite din metal. Primul pas este sa asezi prima cratita cu fundul in sus si apoi sa pui carnea intr-o punga si sa o asezi deasupra cratitei. Urmatorul pas este sa umpli a doua cratita cu apa calda si sa o pui peste carne.
Cum functioneaza? Ei bine, greutatea precum si temperatura apei vor accelera decongelarea, iar in cateva minute, carnea ar trebui sa fie dezghetata complet si pregatita pentru gatit.
Mai mult decat atat, foarte multi bucatari celebri sustin ca faimoasa metoda de a lasa carnea sa se dezghete la temperatura camerei nu este corecta deoarece daca lasi carnea la temperatura camerei mai mult de doua ore, aceasta poate deveni daunatoare organismului, odata consumata.
Daca vrei o varianta de mijloc si ai planificat din timp meniul, acestia recomanda sa scoti carnea din congelator si sa o pui in frigider, pentru a se dezgheta.
Foto: safebee.com/
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: