Desi pare un lucru banal, atunci cand vine vorba de decongelarea diverselor produse din carne, exista foarte multe reguli pe care multe persoane nu le respecta, fiind astfel expuse la riscul imbolnavirii. Tocmai din acest motiv, nu este pentru prima data cand abordam acest subiect. Am discutat in trecut despre cum se congeleaza corect carnea – vezi detalii AICI si recent, am impartasit cu voi secretul marilor bucatari. Mai exact, cum reusesc acestia sa decongeleze carnea in doar 5 minute. Daca vrei sa vezi care este metoda lor, citeste articolul, accesand URMATORUL LINK.
Revenind la carnea de pui, aceasta este diferita de celelalte tipuri de carne deoarece desi ingheata foarte repede, are nevoie de foarte mult timp pentru a se dezgheta complet. Printre cele mai populare metode de a dezgheta carnea se numara decongelarea acesteia in apa clocotita sau cu ajutorul cuptorului cu microunde, ambele metode nefiind recomandate. Asadar, evita pe cat posibil sa le folosesti deoarece carnea isi va pierde din proprietati si poate deveni nociva.
Cum dezgheti corect carnea de pui
Inainte de a vedea care este metoda indicata, haideti sa vedem ce se intampla daca dezghetam carnea de pui cu ajutorul cuptorului cu microunde. Daca folosesti aceasta metoda, anumite parti din carne vor avea proprietatile modificate, iar aportul de proteine va fi mult mai redus. In ceea ce priveste dezghetarea carnii in apa fierbinte sau la temperatura camerei, nici aceasta nu este recomandata deoarece carnea isi pierde calitatea, iar riscul ca aceasta sa fie infectata creste la temperaturi ridicate, in special in sezinul cald.
Cea mai indicata metoda de a dezgheta carnea de pui este sa o lasati sa se dezghete la frigider. Astfel, cu cel putin 24 de ore inainte de a o gati, scoateti carnea din congelator si lasati-o in frigider, pana se dezgheata complet. Desi procesul este de lunga durata si dureaza cel putin 24 de ore ca aceasta sa fie complet dezghetata, aceasta este cea mai sanatoasa metoda.
La final, vrem sa va impartasim un sfat in ceea ce priveste congelarea carnii (de orice fel, nu doar cea de pui). Atunci cand vreti sa puneti carne la congelator, alegeti cantitati mici (daca aveti o bucata mare, taiati-o si congelati-o separat, in bucati mai mici) deoarece odata ce ati dezghetat o bucata de carne, nu o mai puteti congela din nou – exista riscul ca aceasta sa devina toxica.
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: