Am intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru sarbatori, iar gospodinele se intrec in preparate care sa ii incante pe cei dragi. Fara indoiala, maioneza este un ingredient nelipsit de sarbatori, cel putin de pe masa romanilor. Aceasta nu se foloseste doar la salata de boeuf, ci este ingredientul de baza al multor alte preparate ideale pentru aceasta perioada a anului.
Si pentru ca stim ca exista multe variante ale maionezei, am pregatit in randurile de mai jos o reteta apreciata de multe gospodine. La final, trecem in revista cateva lucruri pe care le poti face cu maioneza. Astfel, te poti inspira din lista noastra, daca inca nu ai schitat meniul pentru sarbatori.
Cum faci cea mai buna maioneza. Reteta
- doua galbenusuri;
- un pahar de ulei;
- o lingurita de mustar clasic;
- o lingurita de otet/ suc de lamaie;
- sare si piper alb, dupa gust.
Pune galbenusurile si mustarul intr-un bol, sareaza-le si pipereaza-le, dupa gust, apoi amesteca-le bine cu un tel, prin miscari de rotatie. Treptat, adauga uleiul in fir subtire si continua amestecarea, pana se incorporeaza tot. Daca vrei, poti folosi si mixerul.
La sfarsit, adauga otetul (sau sucul de lamaie, in functie de ce ai ales sa folosesti) si mai amesteca pana se combina bine ingredientele. Maioneza e gata! Foloseste-o in preparatele tale preferate.
Cea mai buna maioneza. Cum o poti folosi
Daca inca nu stii ce sa pregatesti de sarbatori, iata cateva alimente pe care maioneza le poate acompania cu succes:
- Terina de carne, peste sau legume – maioneza este ingredientul principal al retetei;
- Sosuri de tartat pentru friptura, peste, leguma sau cruditati. Maioneza le face onctuoase si dulci;
- Se poate combina si cu diferite cruditati precum conopida, broccoli, ciuperdi, ardei, rosii cherry;
- Maioneza este excelenta de asemenea pentru salate: salata cu cartofi, cu paste, de avocado, telina, varza si morcovi rasi, de exemplu. Nu in ultimul rand, este ingredientul de baza al faimoasei salate beouf.
Foto: thespruce.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: