Carnea macra de porc poate face parte dintr-un regim sanatos. Iar cele mai slabe bucati de carne de porc sunt cele muschiulet. Iti aratam cum gatesti sanatos carnea de porc respectand anumite etape.
Da la o parte grasimea
Ca sa ai cea mai sanatoasa carne macra de porc, indeparteaza fasiile de grasime de pe margine si, odata cu ele, caloriile in exces. Intinde fasia de grasime cat poti de mult si foloseste un cutit bine ascutit ca s-o tai de pe bucata. Poti sa ii ceri macelarului sa faca treaba asta ca sa nu ai o sarcina in plus.
Cum gatesti sanatos carnea de porc. Marineaza
Carnea macra de porc se usuca repede si necesita marinare ca sa retina cat mai bine umezeala. In plus, prin marinare o faceti si mai gustoasa. Preparati-va singuri marinada din sos de soia, suc de lamaie, otet si alte lichide acide, in care puneti condimente si ierburi. O combinatie de otet de vin rosu, suc de lamaie, piper negru, usturoi si rozmarin prinde foarte bine la carnea de porc. Puteti pune carnea cu acest amestec intr-o punga de plastic inchisa si sa o lasati astfel in frigider pana la 5 zile. Marinada o puteti fierbe apoi 5 minute ca sa faceti din ea sosul pentru carne.
Cum gatesti sanatos carnea de porc. Cum vrei
Pe gratar, rumenit in tigaie, facut la cuptor, fript pe aragaz sau preparat la abur, muschiul de porc fara grasime si marinat va iesi foarte sanatos, daca nu folosesti ulei in exces. Daca il faci pe gratar sau in tigaie, unge-l cu putin ulei de masline, tinand cont ca si acesta adauga 40 de calorii cu fiecare lingurita. Preincalzeste suportul pe care il folosesti ca sa previi aderenta carnii.
Cel mai sanatos este insa sa bagi muschiul de porc la cuptor sau in friteuza cu aburi asezandu-l pe hartie de copt, caz in care nu vei avea nevoie deloc de ulei.
Daca il faci in orice alt fel decat la aburi, este bine sa il lasi pana se rumeneste si apoi sa il intorci pe partea cealalta. La aburi nu este nevoie sa il intorci, aceasta metoda fiind recomandata mai ales pentru chiftele.
La cel mult doua ore dupa preparare, carnea de porc ramasa trebuie refrigerata si consumata in maxim patru zile. Daca o bagati la congelator inainte sa o gatiti, tineti cont de faptul ca isi pierde din calitate dupa patru luni.
Sursa: healthyeating.sfgate.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: