Te-ai hotatarat sa iti construiesti tu insuti casa, pentru a controla fiecare aspect. Iata cum iti alegi materialele de constructie pentru a obtine cel mai bun rezultat – o locuinta trainica in care te vei bucura de acelasi confort multa vreme.
1. Betonul
Pentru turnarea fundatiilor, radierelor, peretilor, stalpilor, grinzilor si planseelor, cel mai folosit beton este C16-20 – B250. Este suficient de rezistent si durabil pentru a fi utilizat la toate tipurile de cladiri de locuit.
Iata si reteta.
2. Cum iti alegi materialele de constructie. Fierul beton
Fierul beton este un material folosit pe scara larga in constructii, fiind utilizat la armatura betonului, la elemente si structuri de beton armat. Este produs prin laminare la cald si poate avea profil neted in colac OB37 sau profil striat PC52 la bara. Produsele din fier beton se livreaza in bare de 6 sau 12 metri.
Sfatul vindem-ieftin.ro este sa cereti sa vi se calculeze pretul pentru fierul beton la kilogram, si nu la bara, cum tind sa faca dealerii. Bara poate avea diferente ce sunt in favoarea vanzatorului, atrage atentia sursa citata.
3. Cum iti alegi materialele de constructie. Caramida
Pe piata noastra sunt mai multe tipuri de caramizi sau blocuri ceramice cu dimensiunile corespunzatoare, dar nu toate sunt indicate.
Alegeti numai blocurile pline (caramida clasica – se foloseste in prezent extrem de rar) sau blocuri ceramice cu goluri verticale. B.C.A.-ul (beton celular autoclavizat) se poate folosi ca material structural doar pentru cladiri cu regim de inaltime parter. Nu folositi blocuri ceramice cu goluri orizontale.
Iata si prezentarea principalelor produse.
4. Cum iti alegi materialele de constructie. Tigla metalica
Acoperisurile metalice sunt din ce in ce mai des folosite pentru protejarea casei de intemperii. Durabilitatea sporita si gama variata de culori disponibile sunt doar cateva dintre numeroasele avantaje pe care tigla metalica le are in fata celorlalte sisteme de invelitori pe care le aveti la dispozitie (tigla ceramica, sindrila bituminoasa etc.).
Totusi, chiar daca acoperisurile metalice sunt mai rezistente in timp, nu toate tipurile de tigla metalica sunt de calitate superioara.
Cum alegi dintre multitudinea de oferte de tigla metalica existente pe piata?
Uite 3 criterii importante pe care iti recomandam sa le ai in vedere atunci cand alegi acoperisul:
1. Stratul de zinc cu care este protejata materia prima
Stratul de zinc este vital intrucat protejeaza acoperisul tau in fata coroziunii. Cu cat stratul de zinc este mai gros, cu atat calitatea si rezistenta acoperisului la cele mai exigente conditii atmosferice creste.
Cantitatea de zinc care trebuie sa acopere tabla este de 180g/mp, pentru un minim de confort si rezistenta. De aceea, nu este recomandat sa alegi tabla zincata pentru acoperisul tau. Tabla zincata pe care o gasesti pe piata are doar 100 gr de zinc/mp.
2. Grosimea tablei din care este produsa tigla metalica
Dupa standardele europene, grosimea foii de tabla nu trebuie sa fie mai mica de 0,5 mm. Pe piata gasesti modele de tigla metalica, cu o grosime cuprinsa intre 0,4 mm si 0, 45 mm. Desi mai ieftine si mai usoare, aceste tipuri de folii nu sunt potrivite pentru acoperisul casei tale.
3. Raportul calitate pret
Bugetul este important atunci cand alegi acoperisul, insa in privinta tiglei metalice, calitatea si siguranta produsului sunt extrem de importante.
In materie de acoperisuri, alegerile ieftine te costa mult mai mult in timp. Un acoperis de slaba calitate nu iti va proteja casa, se degradeaza in scurt timp si necesita cheltuieli mari de intretinere pe termen lung.
Alte criterii pe care sa le ai in vedere cand alegi intre tipurile de tigla metalica sunt:
- siguranta anti-incendiu
- greutatea acoperisului: cu cat un acoperis este mai usor, cu atat cheltuielile de constructie sunt mai mici
- modul de instalare: daca produsul se instaleaza usor, vei economisi timp si bani atunci cand montezi acoperisul
- gama variata de culori: pentru a obtine un aspect estetic cat mai placut
- garantia oferita de furnizor, care este in stransa conexiune cu caracteristicile tehnice prezentate mai sus
Sursa: topsistem.ro
5. Cum iti alegi materialele de constructie. Geamurile termopan
Pentru a alege tamplarie termoizolanta de calitate, trebuie sa cunoasteti componenta care defineste in cea mai mare masura caracteristicile unei ferestre termopan. Aici intervine cea mai cunoscuta dilema: Un geam termopan spectaculos sau un profil cu multe camere?
Tinand cont de faptul ca in componenta unei ferestre termopan 80-85% reprezinta suprafata vitrata, nu trebuie sa mai existe nici un dubiu in privinta factorului care trebuie avut in vedere atunci cand alegeti o feresatra termopan, calitatea sticlei fiind cea mai importanta in realizarea unei izolatii termofonoizolante superioare.
Ignorate nu trebuie sa fie nici proprietatile profilului din care se executa fereastra, insa rolul principal al profilelor este acela de a asigura rezistenta ferestrei si un aspect estetic unic dat de posibilitatea de a fi personalizat fie cu una din nuantele de lemn, fie cu orice nuanta din gama RAL.
Un alt aspect ce nu trebuie neglijat este faptul ca fereastra executata din profile cu adancimi constructive mai mari poate fi echipata cu un geam termopan cu proprietati termice si fonice superioare
Sursa: termopan-e.blogspot.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: