In curand ne vom lua la revedere de la temperaturile ridicate si vom pasi in sezonul rece. Daca in privinta masinii, putem astepa pana la prima ninsoare pentru a o pregati pentru iarna, in ceea ce priveste locuinta noastra, pregatirile ar trebui facute din timp. Iar zilele de toamna reprezinta cea mai buna perioada. Asadar, va invitam sa cititi in continuare pentru a descoperi ce trebuie sa faceti pentru a va pregati locuinta pentru sezonul rece.
Cum ne pregatim locuinta pentru sezonul rece
Fara indoiala, primavara si vara reprezinta cele mai bune momente pentru a duce la bun sfarsit diferite proiecte de renovare sau pentru a realiza tot felul de reparatii in casa, gradina sau curte. Cu toate acestea, exista anumite lucrari care pot fi realizate si in sezonul rece, daca respectam cateva reguli de baza. Despre ce lucrari este vorba, aflam din articolul de AICI.
Revenind la subiectul de astazi, va invitam sa cititi in continuare pentru a afla care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faceti pentru a va pregati locuinta pentru sezonul rece.
Izolarea casei
De departe, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati cu atentie fiecare colt al casei, pentru a vedea daca exista anumite crapaturi sau zone care trebuie sa fie reparate. Astfel, acordati o atentie speciala ferestrelor, usilor, dar si podelei. Asigurati-va ca ferestrele se inchid bine si sunt izolate cu chit sau benzi termoizolante, iar peretii sunt izolati. Acest aspect este cu atat mai important daca locuiti la casa deoarece aveti mai multi pereti exteriori (nu exista vecini), care, neizolati corespunzator, racesc locuinta.
Instalatiile si sistemul sanitar
Sistemul sanitar joaca un rol foarte important in confortul nostru, cu atat mai mult in sezonul rece, cand trebuie sa incalzim si locuinta. Astfel, toamna, este indicat sa verificati daca exista tevi care curg, calorifere care nu incalzesc bine, un dus care nu functioneaza bine sau o cada sparta, o chiuveta care nu are presiune si orice alte astfel de aspecte. Verificati-le din timp, astfel incat sa nu aveti surpriza de a va confrunta cu o situatie neplacuta intr-o zi geroasa de iarna. Apoi, dupa ce ati verificat ca toate instalatiile functioneaza corespunzator, asigurati-va ca veti avea parte de caldura si apa calda intreaga iarna, fara probleme. In functie de posibilitati si, desigur, in functie de zona in care locuiti, investiti intr-un boiler sau o centrala termica. Nu in ultimul rand, verificati reteaua electrica, precum si tevile de gaz si detectoarele de fum. Toate cele de mai sus trebuie sa fie in perfecta stare de functionare.
Ultimele detalii
Nu in ultimul rand, treceti in revista toate echipamentele si uneltele care va sunt necesare pentru a trece cu bine peste lunile friguroase de iarna. De la anvelope potrivite pentru masina, un spray degivrant pentru incuietoarea si portierele masinii atunci cand gerul este naprasnic, cabluri de alimentare pentru bateria masinii, o lopata de dimensiuni mici pe care sa o aveti tot timpul in portbagaj, pana la o lanterna si baterii noi in casa in cazul unei pene de curent (nimic neobisnuit pe timp de iarna).
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: