Daca ai visat vreodata sa ai o casa superba in stil traditional romanesc, cu siguranta te-ai gandit ca trebuie sa aiba un pret foarte mare. Dar daca iti spunem ca investitia este una echivalenta cu cea pentru un apartament in Capitala, parca visul de a avea o asemenea casa nu mai pare atat de indepartat si imposibil de realizat.
Casa traditionala romaneasca este o adevarata bijuterie arhitecturala care te inspira si te incanta cu formele sale. Va propunem un proiect de casa traditionala romaneasca cu hol, trei dormitoare, o baie, hol, scara interioara, camera de zi, bucatarie, terasa si garaj. Pare incredibil, dar toate astea pot fi realizate cu un buget cat pentru un apartament in Bucuresti, mai exact, undeva in jurul a 90.000 de euro, dupa cum estimeaza chiar arhitectul care a conceput intregul proiect.
Casa traditionala romaneasca – Impartirea pe etaje
Casa traditionala romaneasca pe care v-o propunem are la parter prevazut un hol si casa scarii, camera de zi, o bucatarie si o terasa, dar si un garaj, baie si o camera tehnica.
La etaj se afla toate cele trei dormitoare, un hol central si o baie comuna.
Este o casa inspirata din stilul traditional ca aspect exterior, dar care ofera la interior prin compartimentare, dimensiuni si functiuni, confortul unei locuinte moderne. Cu toate acestea, se poate pastra si la interior aspectul traditional prin finisajele folosite si prin cateva obiecte de mobilier care sa dea culoare camerelor.
Casa traditionala romaneasca – Impartirea interioara
Aspectul exterior al casei ne conduce in mod intuitiv catre intrarea principala protejata de o prisma ce se continua pe toata lungimea casei. Intrarea principala deschide un hol central al casei din care se poate patrunde catre camera de zi si bucatarie, ambele avand deschidere catre terasa. Garajul comunica direct cu interiorul casei.
Scara interioara conduce catre mansarda unde se afla cele trei dormitoare si o baie comuna.
Casa traditionala romaneasca – Materiale de constructie
Structura casei este realizata din cadre de beton armat si zidarie cu goluri, cu grinzi continue de fundatii. Mansarda si sarpanta sunt realizate din lemn uscat si tratat.
Invelitoarea casei poate fi atat din tigla ceramica sau metalica cu acoperire de piatra. Pardoselile interioare sunt placate cu dusumele de lemn in zonele uscate si cu gresie antiderapanta in zonele umede.
Conceptul casei a fost realizat de arhitectul Adrian Paun si publicat in revista Casa de Vacanta.