Desi sarbatorile au trecut, iar odata cu noul an vin si rezolutiile in ceea ce priveste alimentatia si starea de bine, vinul fiert este in continuare o bautura nelipsita din meniul nostru, iar lucrurile nu se vor schimba prea curand. In sezonul rece, nimic nu e mai placut decat sa te bucuri de un vin fiert bun, in compania unor prieteni dragi. Si pentru ca multi dintre noi am fost la diverse petreceri in ultima perioada, parca tot ce ne dorim este sa petrecem putin timp acasa. Asadar, am pregatit astazi nu una, ci trei retete simple, care te vor ajuta sa prepari cel mai bun vin fiert. Crezi ca tot ce trebuie sa faci este sa dai vinul intr-un clocot, sa adaugi putin zahar si scortisoara? Nici vorba! Daca vrei sa obtii un vin fiert delicios, ai nevoie de mai multe ingrediente. Afla care sunt acestea, din randurile de mai jos:
Cum prepari cel mai bun vin fiert. Varianta 1
Ingrediente:
- 100 g zahar
- 750 ml vin rosu
- 1/2 lingurita cardamom macinat/10 seminte cardamom
- 1/2 lingurita scortisoara
- 10 cuisoare
- 5-6 stelute anason
- 1/4 lingurita ghimbir macinat/o bucatica ghimbir
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 2 linguri lichior de portocale
Spala citricele bine, apoi taie-le sferturi sau felii. Pune toate in1gredientele, mai putin lichiorul, intr-o cratita, impreuna cu vinul, si lasa-le la foc mediu pana ce vinul incepe si clocoteste. Cand vinul a inceput sa fiarba, da focul cat mai mic si lasa-l sa clocoteasca usor, timp de 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adauga si lichiorul aromat. Strecoara apoi vinul si serveste-l cu bucatele de portocala.
Cum prepari cel mai bun vin fiert. Varianta 2
Ingrediente (pentru 12 portii):
-
2 portocale
-
coaja de la o lamaie
-
150 g de zahar
-
5 cuisoare
-
un baton de scortisoara
-
nucsoara proaspat rasa
-
2 sticle de vin rosu sec, preferabil Cabernet-Sauvignon sau Merlot
- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras.
Decojeste si stoarce o portocala, apoi pune sucul la fiert intr-o tigaie inalta, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si restul de condimente, mai putin cuisoarele. Adauga suficient vin incat sa acopere zaharul si incalzeste la foc mic pana csnd zaharul se dizolva complet, amestecand ocazional. Fierbe amestecul timp de 5-8 minute, pana cand obtii un sirop gros. Taie pe jumatate a doua portocala si înfige cuisoarele in ea. Intr-o oala mare, toarna vinul, apoi adauga siropul de zahar si condimente, cea de-a doua portocala si incalzeste băutura la foc mic. Daca nu vrei ca vinul sa isi piarda din procentul de alcool, nu incalzi amestecul pana la punctul de fierbere. De asemenea, daca ti se pare ca vinul este prea tare, 1-2 minute de dat in clocot vor scadea taria alcoolului.
Cum prepari cel mai bun vin fiert. Varianta 3
Ingrediente:
- 750 de mililitri de vin rosu
- 180 de mililitri de apa
- 250 de grame de miere
- 15 boabe piper negru
- 1 bat de scortisoara lung (pentru servit)
- coji subtiri de lamaie pentru decor
Se toarna vinul, apa, batul de scortisoara, piperul si mierea intr-o oala. Toate ingredientele se pun pe foc mediu pana cand se incalzeste si incepe sa formeze bule mici pe marginea oalei.
Apoi, strecurati in cani din sticla transparenta si decorati cu o coaja de lamaie si o bucaaă dintr-un bat de scortisoara.
Foto: http://www.esquire.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: