Fiecare dintre noi isi doreste, inainte de toate, sa fie sanatos si fie ca vrem sau nu sa acceptam acest lucru, bolile pot fi prevenite cu ajutorul alimentatiei, iar unele dintre ele se pot chiar trata daca urmam o dieta adecvata. Din pacate insa, foarte multe produse pe care le cumparam sunt contrafacute, iar de cele mai multe ori, nici macar nu stim asta deoarece noi credem ca sunt naturale. Nu vom discuta despre ce fel de regim ar trebui sa urmezi, care sunt alimentele sanatoase pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta – vom lasa asta in seama specialistilor si a medicilor. Vom vorbi in schimb despre un aliment plin de vitamine si minerale, dar pe care din ce in ce mai rar il putem achizitiona in forma sa naturala. Mierea naturala are proprietati anti-infalamatorii, dar cea artificiala contine foarte mult zahar si substante periculoase.
Astfel, daca nu achizitionezi mierea de la o persoana de incredere, care are stupi, exista mari sanse sa cumperi miere contrafacuta. Mai jos, am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa recunosti mierea naturala.
Cum recunosti mierea naturala. La ce sa fii atent in magazin
Eticheta – verifica eticheta cu atentie si asigura-te ca aceasta contine datele apicultorului, termenul de valabilitate si detalii despre tipul de miere;
Culoarea – mierea de salcam are o nuanta translucida (aproape alba); mierea poliflora este de un galben deschis care straluceste putin la lumina; mierea de brad sau de mana are o culoare de chihlimbar maroniu-roscat;
Densitatea – in magazin, inainte sa o cumperi, intoarce borcanul cu capacul in jos. Daca bula de aer se misca foarte lent spre interior inseamna ca densitatea mierii este ridicata si este un produs calitativ.
Cum recunosti mierea naturala. Trucuri utile
- Pune putina miere intre degete si intinde-o. Daca produsul este natural, mierea va fi absorbita de piele. Daca nu se absoarbe, inseamna ca aceasta contine mult zahar si indulcitori artificiali, fiind miere contrafacuta;
- Intinde produsul pe un servetel alb de bumbac si apoi clateste-l cu apa rece. Daca servetelul nu ramane patat, inseamna ca mierea este naturala. Daca raman pete galbene sau maronii, mierea este artificiala;
- Pune cateva picaturi de miere intr-un pahar cu apa si vezi cum se comporta. Daca se dizolva mai greu, inseamna ca este naturala. Daca se dizolva imediat si nu se depune pe fundul paharului, inseamna ca are zahar si este contrafacuta;
- Intinde un strat subtire de miere pe o felie de paine proaspata. Daca aceasta se usuca in cateva minute, mierea este naturala. Daca in schimb produsul intra in paine si o inmoaie, este artificiala si a fost realizata cu apa si indulcitori.
- Nu in ultimul rand, daca stai la curte si gasesti un musuroi de furnici, pune un pic de miere in apropierea lui. Daca furnicile nu se ating de miere, este un produs natural.
Tu ce trucuri stii ca sa recunosti mierea naturala?
Foto: pixabay.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: