Camera de lectură sau biroul trebuie să reprezinte, în general, un spațiu pozitiv și relaxant, în care te poți concentra pe munca ta. Iată cum poți amenaja o astfel de încăpere, care să răspundă nevolor și dorințelor tale indiferent de bugetul și spațiul disponibil.
Amenajarea unei camere de studiu îți va crește productivitatea în mod cert. Încearcă să așezi biroul lângă o fereastră, deoarece lumina naturală te va ajuta să te concentrezi și îți va oferi o stare de spirit mai pozitivă.
Dacă ai deja un spațiu destinat studiului, adaugă o canapea confortabilă pentru a schimba puțin vibe-ul camerei. Dacă încăperea este mică și nu vrei să ai o aglomerație de multe obiecte, alege un scaun confortabil și un birou simplu, iar dulapurile pune-le la distanță și nu atârna nimic pe pereți. Pe jos poți să alegi linoleum, este cel mai recomandat tip de pardoseală pentru birouri, dar și cel mai durabil. Acesta poate avea o durabilitate de peste 150 de ani, iar modelele și culorile sunt pe toate gusturile.
Atenție la micile detalii
- Cel mai important lucru este să alegi un birou care să se potrivească cu spațiul și cu nevoile tale, dar și cu scaunul confortabil pe care trebuie să-l alegi cu mare atenție. Vezi aici imagini care te vor inspira!
- Alege iluminarea potrivită pentru a evita forțarea ochilor și nu uita că lumina albă, rece, este mai bună decât cea galbenă (caldă), deoarece imită mai bine lumina naturală.
- Alege o culoare deschisă a pereților pentru a face ca locul să pară mai spațios și mai luminos. O culoare închisă îl va face să pară înghesuit și întunecat – ceea ce nu va crește productivitatea. Culori precum albastru deschis, crem, verde deschis sau galben pastelat ori violet, sunt perfecte pentru spațiile de studiu. Poți adăuga și câteva piese de accent în culoarea ta preferată, astfel te vei simți mai confortabil.
Pentru decor
- Adaugă decorațiuni inspirate pe pereți, de exemplu, afișe, imagini și alte lucruri care să îți reflete personalitate, inclusiv fotografii cu familia sau prietenii. De asemenea, dacă ai vreo colecție sau premii câștigate, așază-le la loc de cinste. Acest lucru te poate ajuta să te simți mult mai pozitiv și mai fericit în biroul tău.
- Nu trebuie să îți lipsească de pe birou un calendar sau o agendă, chiar dacă trăim în era digitalizării. Vechile „obiceiuri” n-au murit încă.
- Profită la maximum de un perete pe care-l poți mobila cu un raft lung pentru depozitarea cărților sau a accesorilor pentru birou (ori alte decorațiuni). Sub această unitate poate exista un birou minimalist montat pe perete și câteva scaune care se potrivesc dedesubt (asta dacă nu îl așezi lângă fereastră).
Foto: Pixabay