Ca acompaniament sau de sine statatoare, legumele la gratar sunt unul dintre marile delicii ale verii. Se fac mai repede decat carnea si iti ofera o paleta inegalabila de arome. Iata cum sa faci legumele la gratar perfecte.
Ungeti-le cu ulei
Legumele se usuca pe gratar daca nu sunt unse in prealabil cu putin ulei. Acesta ajuta si la mentinerea condimentelor repartizate uniform pe suprafata pe care le puneti pe gratar. Aveti grija sa nu folositi prea mult ulei pentru ca daca picura pe jar va face flacara si va strica gustul legumelor.
Taiati-le potrivit
Taiati fiecare leguma in functie de cat de densa este si cat de usor se face, dar si in functie de cat de rapid doriti sa se faca. Ceapa sau vinetele taiate in rondele subtiri, se vor face rapid si vor iesi bune si crocante. Ideea este sa taiati legumele in asa fel incat sa aiba expusa o suprafata cat mai mare la jar.
Lasati-le sa se patrunda
Unele legume sunt gata si in doua minute, altora le ia ceva mai mult. Cartofii si alte legume la fel de dense se fac cel mai greu. Ca sa nu le luati de pe gratar arse la exterior si crude pe dinauntru, lasati-le la inceput unde e jarul mai puternic, apoi lasati-le sa se patrunda pe o portiune a gratarului mai putin incinsa.
Cum sa faci legumele la gratar perfecte. Frigarui
Anumite legume, precum rosiile cherry, sunt greu de pus si intors pe gratar. Ca sa evitati sa va scape prin grilaj sau sa va chinuiti sa le luati cand sunt facute, folositi niste tepuse pentru frigarui.
Tavite de aluminiu
O alta metoda de a face legume la gratar este sa nu le puneti direct pe gratar, ci in niste tavite de unica folosinta imbracate in folie de aluminiu. In acest fel, nu trebuie sa le supravegheati la fel de atent si puteti pragati fara probleme rondele de morcov, fasole verde sau sparanghel.
Surse: eatingwell.com, dish.allrecipes.com
Sursa foto: dish.allrecipes.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: