Amenajarea balconului poate fi o operațiune dificilă și de multe ori costisitoare însă cu câteva sfaturi utile poți face o treabă de minune. Balconul nu este doar un simplu spațiu de depozitare anost ci are importanță mare, putând fi transformat.
Amenajarea balconului închis versus amenajarea balconului deschis
În proiectele imobiliare noi cel mai des întâlnit este balconul deschis care poate fi o soluție interesantă dar care vine și cu provocări aparte. Cea mai mare provocare rămâne umezeala așa că scaunele din lemn nu pot fi luate în considerare pentru un asemenea balcon.
Însă dacă vrei un aspect nonconformist poți alege varianta unei bănci asamblate din paleți ori dacă nu, un hamac poate să îți ofere bucuria de a savura răcoarea unei seri de vară.
Cu o investiție ceva mai mare poți decora cu piese ergonomice din ratan sau eucalipt, ori dacă nu stilul industrial este și el foarte apreciat, varianta mobilierului din oțel inoxidabil și din aluminiu. Printre plantele care pot rezista intr-un balcon deschis se numără salvia, lavanda, bujorii sau norocelul, iar dacă vrei să îi dai un aspect deosebit amplasezi plantele în borcane vopsite în color culori vii.
În cazul balconului închis, posibilitățile sunt ceva mai multe și totul depinde de dimensiunile spațiului. În general balcoanele nu sunt foarte spațioase iar primul dezavantaj al unui balcon închis este senzația de strâmt care poate fi transformată într-un atu dacă decorezi cu atenție.
Pe balcon poți amplasa o măsuță pliabilă foarte utilă pentru a așeza pe ea preparate sau laptopul ori monitorul. Poți alege să pui o perdea groasă care să rețină lumina cât mai mult și astfel ai putea să atârni chiar ghirlande luminoase tot timpul anului pentru atmosferă cât mai relaxantă.
Dacă vrei un stil mai nonconformiste poți pune în loc de tamburelele clasice unele fabricate din cauciucuri vechi.
Balcon închis e cel mai bun prieten pentru a te juca în voie cu o paletă de culori a pereților sau a pardoselii. Poți să folosești atât linii verticale în culori calde ori în combinații de gri, alb, galben și negru iar acestea te vor ajuta să obții senzația de spațiu generos.
Pe un asemenea balcon poți amplasat chiar și flori precum begoniile, crizanteme, mușcate, violete sau margarete.
Cel mai important este să alegeți elementele potrivite cu dimensiunile balconului și să nu îl încarcați foarte mult și nu uitați că în amenajarea unui balcon nu bugetul este cel mai important ci imaginația si inspirația.