Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa de sărbători. Gospodinele de la țară au mereu un as în mânecă atunci când prepară jumări de porc, înainte de Crăciun. Încă din cele mai vechi timpuri, acestea au fost considerate un adevărat deliciu pentru sezonul de iarnă. Astăzi, îți arătăm cum să pregătești cele mai crocante jumări de porc!
Cum să pregătești cele mai crocante jumări de porc
Jumările sunt reprezentative pentru sărbătorile de iarnă. Acest preparat tradițional românesc are un gust aparte, iar pentru a te bucura din plin de savoarea lui, trebuie să știi cum să îl pregătești ca la carte.
De regulă, jumările sunt perfecte atunci când interiorul este moale, iar exteriorul este crocant. Pentru a ajunge la un astfel de rezultat, tot ce trebuie să faci este să ții cont de secretele gospodinelor de la țară.
Slănina, cea mai importantă
Cea mai importantă dintre toate este slănina. Folosește slănină de porc de calitate, preferabil cu puțin strat de carne atașat, pentru un plus de savoare. Evită grăsimea care are un miros rânced sau este prea veche.
Taie grăsimea în bucăți egale, de aproximativ 3-4 cm, pentru a te asigura că se prăjesc uniform. Bucățile nu trebuie să fie prea mari, deoarece nu vor deveni suficient de crocante.
Ulterior, aceasta se va tăia cuburi și se va pune într-un ceaun cu apă la fiert. Este recomandat ca focul să fie mic pentru ca slănina să se prăjească uniform. De asemenea, este important să amesteci din când în când în ceaun.
Nu da focul tare
Începe procesul de prăjire la foc mic. Acest lucru permite topirea grăsimii treptat, fără a arde jumările. După ce s-a topit cea mai mare parte a grăsimii, poți crește ușor intensitatea focului pentru a obține exteriorul crocant.
Sărează jumările de porc aproape de final, după ce sunt aproape gata, pentru a evita deshidratarea excesivă și a păstra interiorul moale.
Se scot pe un șervețel absorbant
Jumările de porc sunt gata atunci când se rumenesc și se ridică la suprafață. Acestea trebuie scoase cu o paletă cu găuri. Este foarte important să aștepți să se scurgă orice urmă de untură topită. Pentru a fi crocante, jumările de porc trebuie așezate pe un șervețel absorbant. Acesta va elimina orice surplus de grăsime, astfel că te vei bucura doar de gustul autentic al jumărilor.
Pentru a se păstra mai bine, jumările de porc trebuie puse în vase de ceramică sau de sticlă, ferite de umiditate și de razele directe ale soarelui. Pentru un gust și mai bun, se recomandă să le acoperi cu untură.
Sursa foto: store2door.ro