Nimic nu este mai iritant decat un miros greoi in casa tocmai cand va pregatiti sa va relaxati in fata televizorului sau citind o carte. Ca sa nu deschideti iar toate geamurile, mizati pe aceste trucuri care dau cele mai bune rezultate, fara sa apelati la produse chimice din comert. Iata deci cum sa scapati de mirosurile neplacute din casa apeland la ingrediente mereu la indemana, urmand sa oferim noi solutii in alte materiale viitoare.
Cum ne asteptam, cosul de gunoi este adesea sursa principala de miros neplacut. Ca sa ii veniti de hac, presarati bicarbonat de sodiu pe fundul sacului imediat ce il schimbati. Praful amintit este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente deodorante naturale si isi va face si de data aceasta treaba de minune.
Daca va pregatiti sa prajiti peste si vreti sa limitati pagubele in ceea ce priveste mirosul specific care pune stapanire pe orice colt al bucatarie sau, mai rau, pe toata zona de zi daca aveti un open space, turnati putin unt de arahide in ulei inainte de a pune pestele in tigaie.
Zat de cafea, pliculete de ceai sau cartofi taiati, printre resursele disponibile
Vi se intampla uneori sa deschideti frigiderul si sa strambati din nas. Iata ce puteti face in acest caz: luati un bol si umpleti-l pe jumatate cu zat de cafea si lasati-l in frigider peste noapte. Mai puteti lua un cartof crud, taiat in doua, si puse cele doua jumatati pe rafturi diferite. Pe masura ce cartoful absoarbe mirosurile, partea expusa se innegreste. Retezati partea respectiva astfel incat jumatatile de cartof sa isi reia misiunea de primenire a mirosului.
Folositi continutul pliculetelor de ceai folosite pentru a odoriza o incapere si a neutraliza diferite mirosuri neplacute. De exemplu, imprastiati continutul in cutia de nisip unde pisica sau cainele vostru isi face nevoile in casa. Aruncati, de asemenea, pulberea fina intr-un cos de gunoi pentru a atenua mirosul specific.
Inainte de a praji ceva care implica multa grasime si, in consecinta, mirosul specific greoi, turnati otet alb intr-o farfurie si asezati-o aproape de tigaia cu pricina. Otetul va atrage grasimea si, odata cu ea, si o buna parte din mirosurile care pot persista si cateva zile.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: