Orice relaxare de acasa incepe cu o baie fierbinte si cu deconectarea completa de la problemele si grijile zilnice. Baia este cea mai intima incapere a casei si cea care reuseste sa te scoata din modul activ in cel de relaxare. Dar, o baie confortabila, mai ales, daca are dimensiuni mici, este dificil de amenajat, in lipsa unui plan. De aceea, am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti organizezi baia si sa ai totul la indemana.
Alege o paleta cromatica deschisa
Este binecunoscut faptul ca negrul micsoreaza iar culoarea alb, sau derivatele sale, au proprietatea de a mari spatiile. Poate, nu de putine ori, ai vazut bai micute, decorate in cele mai stranii culori. De la albastru pana la verde maslina. Aceste culori nu aduc beneficii bailor, ci, dimpotriva. Amenajeaza-ti baia precum un sanctuar si bucura-te de micile placeri.
Nu incerca sa o aglomerezi prea mult cu mobilier sau sa o tii dezordonata, caci, intregul efect s-ar pierde astfel.
Mareste spatiul cu o oglinda
Designerii de interior folosesc trucuri, ca sa mareasca spatiile. Unul dintre cele mai usor de pus la indemana, dar, si cele mai putin costisitoare este marirea spatiului cu ajutorul unei oglinzi supradimensionate. Desigur ca, nu ai nevoie de o oglinda mare cat peretele care sa incadreze mobila, dar, foloseste efectul pe care aceasta il creeaza.
Adauga spatiu de depozitare in locuri putin folosite
Exista o multime de seturi de mobila pentru baie, dar, nu toate au fost create pentru nevoile tale. Cumpara acel mobilier pe care stii ca poti sa il incadrezi in baie, chiar daca este montat in locuri mai atipice. De exemplu, locul de deasupra masinii de spalat este, rareori, folosit. Amplaseaza, acolo, un dulap si foloseste-te de rafturi ca sa nu pierzi spatiu pretios, mai ales, atunci cand nu il ai la dispozitie.
Alege dusul, in detrimentul cazii
Cine nu iubeste o baie fierbinte, macar, o data la ceva timp? Poate cu sare de mare, cu muzica sau, dimpotriva, cu multa liniste, baile sunt perfecte in perioadele stresante. Dar, pentru a putea salva spatiu, apeleaza la ajutorul unui dus in detrimentul cazii. Vei putea, astfel, amplasa fie masina de spalat, fie un dulap, fie, pur si simplu, iti mai vei elibera baia.
Foloseste-te de lumina naturala sau artificiala
Buna iluminare a baii te va ajuta sa creezi impresia ca este mai mare. Daca esti una dintre fericitele persoane cu o fereastra destul de mare, care sa iti umpla baia de lumina, foloseste-te de aceasta facilitate cat mai mult timp din zi. Lumina aceasta este placuta, extrem de folositoare si prietenoasa, cu facturile tale la energie.
Daca baia nu are fereastra, lumineaza ambiental si localizat in zona oglinzii si a dusului sau a cazii. Exista becuri led care, nu doar, ca, sunt mai rezistente de-a lungul timpului, dar, acestea consuma mai putin curent electric decat alte tipuri.
In ceea ce priveste baile, ai optiuni nelimitate de amenajare, iar, cele mici creeaza, in principal, cateva probleme, dar, te vei putea descurca, daca iei in considerare sfaturile de mai sus.