Spațiile de depozitare servesc adesea ca încăperi multifuncționale care ajută la evitarea aglomerării din casa ta. Cel mai bun sistem de încorporat într-un spațiu de depozitare depinde de ceea ce este depozitat, pentru ce altceva este folosită camera și de designul general al casei tale. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci atunci când planifici un design al debaralei este să faci o listă cu lucrurile pe care intenționezi să le depozitezi în cameră.
Iată câteva idei eficiente despre cum ar trebui organizată o cameră de depozitare:
Încearcă să organizezi ceea ce îți vine în minte în grupuri precum:
- Articole de depozitat în spatele ușilor închise: produse de curățare, haine, produse pentru renovare (cum ar fi vopseaua, pensulele și alte accesorii), dezinfectanți și alte spray-uri.
- Articole de păstrat pe rafturile deschise: lenjerie de pat, prosoape de baie, vase ceramice, cărți sau jocuri de masă
- Lucruri ce pot fi atârnate pe cârlige, perete: ar putea varia în funcție de dimensiunea articolelor, de la biciclete la lucruri mai mici, cum ar fi unelte, paltoane sau pălării
- Lucruri mici de pus în coșuri sau sertare: articole de artă și ustensile de tricotat, cusut, unelte, colecții de reviste, încălțăminte, mănuși sau șepci
Designul debaralei
După ce ai stabilit majoritatea nevoilor tale de depozitare poți trece la alegerea tipului de rafturi, dulapuri și alte detalii ale camerei tale de stocare. Debaraua ta trebuie să aibă un design cât mai simplu, dar nu trebuie să o neglijezi. Îți recomandăm să folosești o pardoseală din lemn, iar pentru o protecție în plus a pereților îți sugerăm să alegi și plinte pentru parchet, care se montează extrem de ușor și aduc un plus de stil încăperii tale. Despre alegerea și instalarea acestor accesorii poți afla mai multe urmând aceste sfaturi ale specialiștilor în design interior. Lasă culorile, texturile și finisajele de pe pereți, pardoselile și ornamentele din cameră să te ghideze în alegerea materialelor și finisajelor pentru sistemele de rafturi și dulapuri.
Măsurători
Deși scopul principal este depozitarea, încăperea poate fi folosită și pentru alte activități, cum ar fi spălătoria, dacă este o cameră utilitară sau un subsol. Profită de cât mai mult spațiu disponibil în cameră! Va trebui să faci o mulțime de măsurători, inclusiv înălțimea, lățimea și lungimea pereților disponibili. Măsoară mobilierul și aparatele existente, pe care trebuie să le amplasezi – cum ar fi mașina de spălat și/sau uscătorul. Iată câteva exemple de depozitare eficientă a lucrurilor tale.
Dulapuri încorporate
Dulapurile încorporate și unitățile independente au propriile avantaje și dezavantaje. Unul dintre cele mai mari avantaje ale dulapurilor și rafturilor încorporate este acela că ai totul exact acolo unde ai nevoie. În plus, pot avea dimensiuni perfecte pentru a se încadra în spațiul disponibil. Dulapurile și rafturile încorporate sunt rezistente și foarte plăcute din punct de vedere estetic.
Un dezavantaj ar putea fi faptul că sunt sunt costisitoare. Banii pe care îi dai meșterului care vine să proiecteze și să construiască rafturile și dulapurile la comandă nu sunt chiar puțini. De asemenea, nu îl poți lua cu tine dacă te hotărăști să te muți.
Dulapurile independente sunt disponibile cu ușurință în majoritatea magazinelor de profil, iar montarea lor durează în jur de câteva ore. Piesele de depozitare sunt adesea mai puțin costisitoare decât cele pe comandă. Dezavantajul depozitării independente este că nu vei obține o potrivire perfectă. Este puțin probabil să poți maximiza tot spațiul disponibil. Unitățile independente sunt, de asemenea, mai puțin rezistente decât cele încorporate și, cu excepția cazului în care sunt mici sau cu șuruburi în perete, acestea prezintă un risc pentru siguranță copiilor, care ar putea încerca se așeze sau să urce pe rafturi.
Organizarea este esențială pentru a menține debaraua îngrijită, iar acest lucru nu este atât de dificil de făcut. Cu câteva modificări simple poți avea o debara ordonată și organizată, unde poți găsi întotdeauna tot ceea ce ai nevoie.
Foto: Pixabay