Noul dvs. TV 4K vă poate arăta toate culorile curcubeului, dar îl puteți irosi cu ușurință cu o configurare proastă.
Cumpărarea unui nou televizor este o ocazie fericită, mai ales atunci când găsiți o ofertă atrăgătoare. Dar, dacă doriți să obțineți cele mai bune rezultate de la noul dvs. ecran, va trebui să vă asigurați că îl configurați corect. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evitați greșelile esențiale de configurare a unui televizor.
Asigurați-vă că conexiunea la internet este pregătită
Transmiterea sau descărcarea conținutului 4K taxează conexiunile la internet. Multe platforme de streaming recomandă cel puțin 25 Mbps pentru streaming UHD, în timp ce altele solicită o conexiune mai ușoară, de 13 Mbps.
Configurați televizorul în locul potrivit
În mod ideal, ar trebui să luați în considerare distanța la care o veți sta de televizor, înainte de a cumpăra unul. Experții recomandă un unghi de vizualizare de 40 de grade, ceea ce necesită multiplicarea distanței față de televizor cu 1,2. Puteți utiliza un calculator online și puteți muta scaunul mai aproape sau mai departe de ecran, pentru a-l face să funcționeze.
Când montați televizorul pe perete (sau îl așezați pe suport), doriți ca centrul televizorului dvs 4K să se alinieze cu globii oculari. Să-l așezați deasupra șemineului sau pe podea poate funcționa în emisiuni TV de amenajare a casei, dar este o alegere proastă pentru vizionare.
Alegeți porturile HDMI potrivite
Nu toate porturile HDMI sunt create în mod egal. În acest moment, veți găsi de obicei porturi HDMI 1.4, 2.0 și 2.1 pe televizor. Pentru a transmite conținut 4K, portul, cablul și sursa trebuie să fie conforme cu un protocol numit HDCP 2.2. Dacă televizorul dvs. nu afișează conținut 4K, este posibil să vă conectați la un port incompatibil. Încercați altul sau verificați manualul de pe televizor pentru a vedea ce porturi ar trebui să utilizați pentru UHD.
Alegeți setările corecte
Acum, după ce am pornit televizorul, este timpul să calibrăm imaginea. Când magazinele își afișează televizoare pe acel perete masiv, acestea dau luminozitatea la maxim pentru a atrage privirile și portofelele cumpărătorilor. Acest lucru se numește deseori modul „afișare” sau „vibrant” în meniul televizorului dvs. și ar trebui să îl evitați, dacă doriți o imagine care seamănă în vreun fel cu realitatea. Modul cel mai precis este adesea numit „cinematic” sau „film”, dar variază de la producător la producător.
Întrucât HDR a devenit din ce in ce mai frecvent pe televizoare, ieftine sau nu, este adesea cel mai simplu să selectați acel mod și să profitați de culorile și contrastul extinse. De obicei, televizoarele se referă la acesta pur și simplu ca „HDR”, dar îl puteți găsi și ca HDR10, Dolby Vision sau unele variante ale acestora. Ele reprezintă pur și simplu diferitele certificări HDR. În comparație cu setarea implicită, HDR va arăta probabil mai slab luminat și mai colorat.
Dacă nu doriți să utilizați modul HDR dintr-un anumit motiv sau televizorul dvs. nu îl are, alegeți modul care credeți că ar putea fi cel mai precis. Rețineți că „modul de joc” și alte setări denumite în mod similar opresc de obicei lucruri precum netezirea mișcării pentru a reduce timpul de răspuns. S-ar putea să observați avantajele atunci când vă jucați, dar nu le folosiți pentru vizionarea zilnică.