Da, ai citit bine. Poți face și vin din măceșe, nu doar dulceață. Aceste fructe, cu care putem face o dulceață delicioasă, au foarte multe beneficii. Nu doar că sunt bogate în vitamine și susțin imunitatea, acestea sunt folosite și ca antiinflamator. Așadar, în acest articol vei afla cum se face vinul de măceșe.
Cum se face vinul de măceșe
Pentru a putea pregăti vinul de măceșe vei avea nevoie de 10 kg de fructe de măceșe și zeama de la o lămâie. Pe lângă acestea vei mai avea nevoie de 12 kg de zahăr și de 35 litri de apă.
Pune fructele într-un vas și spală-le bine cu apă, după care le vei trece prin mașina de tocat. Punem ai apoi toate fructele tocate ntr-o damigeană de 50 de litri.
Mai apoi trebuie să pui 10 litri de apă la fiert. În această apă vei adăuga mai apoi zahărul și zeama de lămâie și vei lăsa amestecul să fiarbă timp de 10 minute. Amestecă bine în itmp ce fierbe apa, apoi adaugă și doi litri de apă rece. Toarnă amestecul în damigeană.
După ce ai pus tot amestecul cn damigeană, pune-i un dop de fermentație. Dacă ai olosit o damigeană mai mică, lasă aproximativ 10 centimetri la gura damigenei pentru a nu da pe dinafară când fructele vor fermenta.
Cum se face vinul din măceșe
Pune mai apoi damigeana într-un loc cald, cu temperaturi de aproximativ 18-20 de grade Celsius. Timp de 6-8 săptămâni, timp cn care fructele vor fermenta, trebuie să agiți o dată la două zile amestecul.
Știi că fermentarea e aproape de finalizare în momentul în care drojdia și semințele fructelor s-au depus pe fundul damigenei. Poți pune vinul în recipiente mai mici, însă trebuie lăsat loc în recipiente, căci fermentația va continua pentru încă vreo câteva zile.
surse: cumsă.ro