Invelirea acoperisului cu sindrila bituminoasa este o optiune economica si practica, acest material potrivindu-se pentru orice forma si facand bine fata intemperiilor, frigului, inghetului sau caldurii din timpul verii. Are o greutate redusa, iar montajul se face usor, fara a fi nevoie de elemente speciale pentru rezolvarea coamelor si marginilor de acoperis. Iata cum se monteaza acoperisul din sindrila bituminoasa.
Montarea sindrilei bituminoase se va face pe suport continuu. In cazul asterealei din lemn masiv, batuta in cuie pe capriori, grosimea acesteia trebuie sa fie de minimum 18 mm grosime.
Consultati AICI variante de produse si preturi.
Inaintea montarii propriu-zise, trasati cu o coarda o linie orizontala, paralela cu streasina, la o distanta de aproximativ 20 cm de la marginea acoperisului. Apoi, trasati o linie perpendiculara pe aceasta, care reprezenta baza pentru alinierea verticala a sindrilelor. Pornind de la acestea, trasati linii paralele pe orizontala, la o distanta de 11, pana la 14 cm, care vor corespunde suprapunerii placilor de sindrila bituminoasa. Este bine sa luati in calcul faptul ca o inclinatie mai redusa a acoperisului va necesita o suprapunere mai mare a placilor, in vederea asigurarii unei scurgeri eficiente a apei pluviale si a unei etanseitati adecvate.
Montarea materialului se va face de jos in sus. Primul pas consta in montarea unei benzi metalice, din zinc, pe marginea acoperisului, pentru scurgere. Prima banda de sindrila se va monta paralel cu streasina, cu fantele in sus. Taiati varfurile, dupa care bateti in cuie si lipiti cu adeziv pe toata suprafata. Urmatoarea placa va fi asezata in mod normal, cu fantele in jos. Bateti in cuie deasupra fiecarei taieturi ce formeaza solzii sindrilelor si adaugati câte o picatura de adeziv la fiecare cap de cui.
Randurile vor fi montate intretesut, astfel ca fiecare taietura se va afla la mijlocul a doua taieturi, situate pe placa de dedesubt. La fel ca in cazul primului rand, bateti in cuie si adaugati deziv.
Coama se poate acoperi fie cu o banda de zinc, fie cu sindrila bituminoasa taiata si pliata in forma necesara. Ultimele randuri trebuie asezate astfel incât bucatile folosite la coama sa acopere corespunzator si uniform randurile superioare, pe ambele laturi ale coamei.
Daca va doriti un acoperis prin care sa treaca lumina, puteti opta, pentru mai multa rezistenta, pentru placi din policarbonat la ferestre.
Sursa: acoperisulcasei.ro
Surse foto: icopal.co.uk, timber-yard.co.uk, archiproducts.com, roofinginnovationsohio.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: