Unul dintre motivele pentru care iubim vara este faptul ca ne putem bucura de culorile din gradina noastra. Astfel, curtea, gradina si parca intreaga casa prind viata, pe masura ce infloresc florile, iar legume si zarzavaturile isi fac simtita prezenta. Iar ca sa le pastram frumoase si viguroase cat mai mult timp, apelam la diferite trucuri. Astazi vorbim despre beneficiile aspirinei si te invitam sa citesti in continuare pentru a afla cum te ajuta aspirina sa ai plante sanatoase, pe tot parcursul anului:
Cum te ajuta aspirina sa ai plante sanatoase si viguroase
Inainte sa vedem cum ne ajuta aspirina sa avem plante frumoase si sanatoase, trecem in revista cateva trucuri pe care le-am descoperit de-a lungul timpului. Astfel, am vazut AICI de ce trebuie sa presari zahar pe solul din ghiveci inainte sa uzi plantele si AICI cum te ajuta scortisoara sa ai cele mai frumoase rasaduri. Apoi, am aflat ca gheata poate fi de mare ajutor si am vazut AICI de ce trebuie sa punem cuburi de gheata in ghiveciul cu flori. In cele din urma, am aflat de AICI cum trebuie sa ingrijim florile de vara ca sa ne putem bucura de ele mai multi ani la rand.
Revenind la subiectul de astazi, aspirina contine un ingredient activ numit acid acetilsalicilic, care sporeste sistemul imunitar al plantelor, ajutandu-le sa lupte impotriva atacurilor microbiene. Astfel, gradinarii pot pulveriza pe plante o solutie din tablete de aspirina amestecate cu apa distilata. Aspirina este deosebit de eficienta in lupta impotriva bolilor si protejeaza in special rosiile si cartofii. De asemenea, se pot inmuia semintele in solutia de aspirina chiar inainte de insamantare pentru a imbunatati germinarea.
Ce efect are aspirina asupra florilor taiate
In ceea ce priveste florile taiate, acidul acetilsalicilic reduce productia de etilena. Astfel, cu o etilena redusa prezenta, rasucirea florala este intarziata, iar plantele taiate pot dura mai mult.
De asemenea, proprietatile anti-fungice ale acidului acetilsalicilic care se dizolva in apa vasului incetinesc cresterea mucegaiului care, daca intra in stema florii, poate bloca tesutul vascular care duce la moartea florii.
Utilizarea excesiva poate arde plantele
Cu toate acestea, trebuie sa fiti atenti atunci cand folositi aspirina in gradina deoarece prea multa poate arde sau deteriora plantele. Utilizarea necorespunzatoare poate duce la aparitia de pete maronii care le face sa para ca au frunzis ars. Doza corecta de aspirina nu ar trebui sa fie mai mult de o tableta pentru fiecare litru de apa. Incepe prin zdrobirea tabletei si asigura-te ca este bine dizolvata inainte de pulverizare.
Gradinarii spun ca pentru rezultate bune, cel mai bine este sa folosesti apa distilata. De asemenea, este recomandat sa pulverizezi solutia dimineata deoarece plantele tind sa absoarba cel mai bine in acest moment. Totodata, pulverizarea dimineata te ajuta sa eviti daunarea insectelor benefice, cum ar fi albinele si alte polenizatoare, care sunt active mai tarziu. Este important de mentionat ca rosiile, ardeii, cartofii si vinetele beneficiaza cel mai mult de regimul aspirinei.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: