Cand iti doresti o schimbare in bucatarie atat din punct de vedere al designului, cat si al functionalitatii, alegerea unui cuptor incorporabil este pasul pe care trebuie sa il faci cu incredere. Pe piata sunt diferite modele, pe gaz sau electrice, dar sfatul specialistilor este sa mizati pe cele din urma.
Cuptoarele incorporabile electrice sunt mai eficiente decat cele pe gaz si au multe functii speciale care va vor ajuta sa gatiti mai usor si mai repede preparatele favorite, gratie temperaturii de coacere reglabile. In plus, aceste cuptoare se instaleaza usor si sunt prietenoase cu mediul inconjurator.
Daca aveti un stil de viata sanatos, puteti opta pentru un cuptor electric precum cel de mai jos. Este incapator, din sticla neagra, are timer digital, touch screen si 12 functii de gatire. Toate acestea sunt garantia ca atat cei care isi doresc o gustare rapida, cat si cei care prefera preparate mai complexe vor avea un partener de incredere atunci cand gatesc.
Functia Grill, de exemplu, permite prepararea alimentelor la gratar, cu ajutorul unui arzator suplimentar pozitionat in partea superioara. In plus, sistemul de curatare catalitic Self Clean presupune un panou absorbant care atrage grasimea si vaporii. Practic, nu ne ramane decat sa lasam curatenia in seama cuptorului nostru!
Minitarte cu fructe, coapte fara prea mult efort
In cazul in care v-ati hotarat deja si ati achizitionat un cuptor electric, prepararea unui desert devine o activitate placuta, fara prea mare efort. Incercati sa ii rasfatati pe cei dragi cu minitarte cu fructe bine coapte si veti vedea cat de recunoscatori va vor fi.
Reteta minitarte cu fructe: pentru aluat aveti nevoie de 150 g faina, 100 g unt, 1 galbenus, 50 g zahar pudra, 1 varf de cutit de sare si esenta de vanilie. Pentru compozitie de folosesc 100 g ciocolata alba de menaj, 150 g crema sau budinca de vanilie, 100 g fructe de padure (afine, zmeura, mure, fragi) si 5-6 frunze de menta.
Mod de preparare: mixeaza zaharul, untul, esenta de vanilie si sarea, pana obtii o spuma; treptat, adauga galbenusul si faina, pana ce amestecul se leaga. Apoi lasa aluatul la racit 30 de minute, intr-o folie de plastic. Intinde aluatul (5 mm grosime)cu forma speciala, taie cercuri pe care le asezi in tava si inteapa baza cu furculita si pune compozitia la frigider alte 30 de minute.
Ai grija sa preincalzesti cuptorul la 200°C. Coace aluatul in forme, 10-12 minute, si lasa-l sa se raceasca. Apoi unge interiorul tartelor cu ciocolata alba si lasa-le sa se usuce, umple fiecare tarta cu budinca de vanilie, peste care adaugi fructe de padure si decoreaza cu frunze de menta.