Indiferent cum ati ales sa va decorati locuinta, suprafetele de sticla nu au cum sa lipseasca. Si acestea sunt un magnet pentru urme si pete lasate doar de umiditate. Va prezentam cum se face curatarea sticlei de la A la Z pentru multitudinea de suprafete si obiecte din acest material, care trebuie sa straluceasca.
Oglinzi
Indiferent ca este vorba despre oglinda din baie, camera sau hol este recomandat sa le cureti pe acestea cu ajutorul unui lichid special aflat in tub cu pulverizator. Dupa ce aplici produsul sterge oglinda cu un prosop de hartie prin miscari circulare astfel incat sa eviti lasarea urmelor si a darelor.
In cazul oglinzii din baie ai la indemana un truc pentru a curata si preveni aburirea oglinzii din baie. Aplica un strat subtire de spuma de ras pe toata suprafata oglinzii, iar apoi indeparteaza produsul cu ajutorul unei carpe din bumbac.
Pentru rezultate bune impotriva aburirii, poti folosi si pasta de dinti. Foloseste o pasta de dinti alba (fara particule abrazive) si aplica produsul intr-un strat subtire pe toata suprafata oglinzii. La final sterge oglinda cu ajutorul unui prosop de hartie sau bumbac si te vei bucura de o oglinda perfect curata dupa fiecare baie/dus. Rezultatele vor tine aproximativ o luna. Dupa aceasta perioada va trebui sa repeti pasul. In plus, pasta de dinti va emana si un miros placut care va improspata intreaga incapere.
Curatarea sticlei de la A la Z. Geamuri
In functie de cat de murdar este geamul, ar fi bine ca pentru inceput sa il speli cu o carpa inmuiata in apa si sapun lichid. In acest fel vei reusi sa indepartezi tot stratul gros de mizerie si praf intarit.
Dupa ce le-ai sters cu apa si detergent, nu iti mai ramane decat sa pulverizezi pe geamuri otet nediluat sau lichid special pentru curatarea geamurilor. La final sterge suprafetele cu un prosop de bumbac sau unul de hartie.
Curatarea sticlei de la A la Z. Pahare
Paharele raman adesea patate din cauza calcarului si a apei care nu este intotdeauna perfect curata. In plus, acestea au nevoie, o data pe luna, de o spalare si curatare temeinica. Iata cum anume poti face acest lucru.
Pregateste un bol mare de plastic pe care sa il umpli cu apa si in care sa torni o ceasca cu otet. Spala bine paharele (atat in interior cat si in exterior) cu aceasta solutie si cu un burete curat. Pentru paharele adanci poti folosi o lingura de lemn, astfel incat sa cureti perfect fundul paharelor.
De asemenea, dupa fiecare folosire spala rapid paharele si nu le lasa niciodata cu lichide in ele pentru ca acestea pateaza, iar murdaria lasata se indeparteaza cu dificultate.
Sursa: ele.ro
Sursa: transparentdesign.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: