Probabil ultimul lucru pe care te gandesti sa-l cumperi iarna este un aparat de aer conditionat. Insa, cum spune o vorba din popor, “Omul gospodar isi cumpara vara sanie si iarna car”.
Prin urmare, cumpararea unui aparat de aer conditionat pe timp de iarna poate fi cea mai buna idee. Iata care sunt motivele pentru care trebuie sa te gandesti serios sa-ti achizitionezi un aparat de aer conditionat iarna:
Pretul de achizitie este mai mic
Vara, cererea de aparate de aer conditionat este foarte mare. Prin urmare creste si pretul de achizitie. In schimb, iarna preturile sunt reduse considerabil din cauza cererii mici de achizitie. In plus, poti gasi si promotii speciale la aparate de aer conditionat. De exemplu, pe Climatico poti gasi reduceri cu pana la 21% la anumite modele de aparate de aer conditionat in aceasta perioada.
In plus, cu banii pe care in timpul verii i-ai da pe un aparat de aer conditionat, acum poti cumpara un model mai bun, mai performant. Prin urmare merita din plin achizitia unui aparat de aer conditionat pe timp de iarna.
Nu faci achizitii pe fuga
Cand alegi sa cumperi un aparat de aer conditionat pe timp de vara, in momentul in care temperaturile devin insuportabile, vrei sa beneficiezi de racoare cat mai repede. Prin urmare vei face o achizitie pe fuga. Nu iti vei lua suficient timp pentru a cerceta piata, pentru a afla cum sa alegi corect aparatul de aer conditionat si la ce caracteristici sa fii atent. Iarna, in schimb, ai tot timpul la dispozitie pentru a face acest lucru si pentru a alege aparatul de aer conditionat potrivit pentru tine.
Nu astepti saptamani in sir pentru instalare
In sezonul cald poate dura pana la cateva saptamani sa-ti instalezi un aparat de aer conditionat. Cererea este crescuta, iar firmele care se ocupa de instalarea aparatelor de aer conditionat se ocupa si de mentenanta acestora, de curatarea filtrelor si nu numai. Prin urmare nu este de mirare ca timpul de asteptare este atat de mare.
Cumparand insa un aparat de aer confitionat in timpul iernii, nu vei fi nevoit sa astepti saptamani in sir sa fie instalat.
Caracteristici la care sa fii atent cand cumperi un aparat de aer conditionat
Tipul sistemului si spatiul de care dispui
In primul rand trebuie sa tii cont de tipul sistemului de aer conditionat. Acestea se impart in doua mari categorii: single split si multi-split. Cele single split sunt cele clasice, cu un singur aparat de interior si unul de exterior. Cele multi-split, sunt cele formate din mai multe aparate de interior (doua sau chiar trei) si unul de exterior.
Alegerea tipului de sistem trebuie facuta in functie de dimensiunile spatiului de care dispui. Pentru un apartament de doua-trei camere, aparatele single split sunt suficiente, daca pot fi montate in hol, astfel incat sa raceasca toata casa. In schimb, pentru casele cu etaj sau apartamentele mai mari, trebuie sa ai in vedere achizitionarea unui aparat multi-split.
Functiile oferite de aparatul de aer conditionat
Pe langa functiile clasice de racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare, aparatele de aer conditionat au o multime de alte functii si caracteristici de care trebuie sa tii cont in momentul achizitiei. Iata doar cateva dintre cele mai importante astfel de functii:
- Filtre purificatoare cu ioni de argint. Acestea au rolul de a elimina alergeni precum acarieni si polen in proportie de 99%. Acelasi lucru se intampla si in cazul mirosurilor neplacute.
- Filtre odorizante cu apatit de Titan. Acestea descompun mirosurile neplacute din aerul din incapere.
- Posibilitatea de conectare la WiFi pentru o controlare mai usoara, direct de pe telefonul mobil, de unde poti regla intensitatea fluxului, temperatura dorita sau alte functii ale aparatului de oriunde te-ai afla. Cu ajutorul acestei functii poti porni aparatul de aer conditionat inainte de ajunge acasa pentru a te bucura de o temperatura placuta.
- Sistem de programare pentru pornirea si/sau oprirea automata la o anumita ora din zi.
- Senzori de miscare. Cu ajutorul acestuia, aparatul de aer conditionat detecteaza locul in care se afla oamenii si isi regleza directia de refulare a aerului, astfel incat sa provoace o senzatie de rece, respectiv de cald in zona populata.
- Functii de dezumidificare pe care o au toate aparatele, sau cea de umidificare pentru prevenirea uscarii aerului din incapere, specifica aparatelor care fac aport de aer proaspat.