Pentru a realiza echipamente și structuri mai bune pentru casa dvs., este nevoie de piese bune care să se potrivească perfect și să funcționeze în mod fiabil. Există o mulțime de avantaje în utilizarea de aluminiu în proiectul dumneavoastră. Pentru început, aluminiul este reciclabil, rezistent și poate fi anodizat pentru a preveni ruginirea. Este materialul perfect pentru a construi cadre, echipamente sau structuri.
Aluminiul este puternic, durabil, flexibil, impermeabil, ușor și 100% reciclabil. Acesta poate fi aliat cu multe elemente diferite, ia multe forme și are diverse finisaje de suprafață. Datorită versatilității sale, aluminiul a devenit o aplicație populară în construcții, decorațiuni și elemente pentru casă precum un calorifer de aluminiu. Câteva dintre caracteristicile aluminiului includ:
Durabilitate
Produsele de construcție din aluminiu sunt fabricate din aliaje care sunt rezistente la intemperii, rezistente la coroziune și imune la efectele nocive ale razelor UV, asigurând performanțe optime pe o durată de viață foarte lungă.
Flexibilitate
Combinația de proprietăți ale aluminiului face ca acesta să poată fi modelat cu ușurință prin oricare dintre principalele procese industriale de prelucrare a metalelor, inclusiv laminare, extrudare, forjare și turnare, garantând un potențial de proiectare practic nelimitat.
Impermeabil
Aluminiul are o excelentă funcție de barieră care ține la distanță aerul, lumina și microorganismele.
Greutate redusă
Greutatea redusă a aluminiului face ca acesta să fie mai ieftin și mai ușor de transportat și manipulat pe șantier și în elemente precum un calorifer din aluminiu.
Rezistență
Utilizarea aluminiului în clădiri îi ajută pe arhitecți să îndeplinească specificațiile de performanță, minimizând în același timp cheltuielile pentru fundații. Aluminiul aliat poate fi la fel de rezistent ca și oțelul, dar cu o treime din greutate.
Rezistența la coroziune
Stratul de oxid natural al aluminiului oferă o barieră de protecție eficientă împotriva elementelor care uzează alte metale.
Insular
Un strat de învelitoare din aluminiu izolat poate fi de patru ori mai eficient decât o învelitoare din lemn neizolată, 100 mm de cărămidă sau 200 mm de zidărie de piatră.
100% reciclabil
Reciclarea aluminiului nu compromite niciuna dintre proprietățile sale unice și utilizează doar 5% din energia folosită pentru a crea produsul original. Aluminiul poate fi refolosit la nesfârșit – aproximativ 75% din tot aluminiul produs vreodată este încă în uz.
Non-toxic
Aluminiul nu este afectat în mod negativ de sterilizarea cu abur și de curățare și un calorifer de aluminiu, de exemplu, nu va găzdui bacterii sau insecte.
Nu este magnetic și nu produce scântei
Aluminiul este nemagnetic și nu produce scântei. Aceste proprietăți îl fac un material adecvat pentru aplicații în care sunt prezente amestecuri de vapori explozibili.
Siguranță la foc
Aluminiul nu arde și, prin urmare, este clasificat ca fiind un material de construcție incombustibil. Cu toate acestea, aliajele de aluminiu se topesc la o temperatură de aproximativ 600-650°C, dar fără a elibera gaze nocive.
Conductivitate electrică
Aluminiul este unul dintre cele două metale obișnuite cu o conductivitate electrică suficient de ridicată pentru a permite utilizarea sa ca și conductor electric – celălalt metal fiind cuprul. În timp ce conductivitatea aluminiului este de 62% din cea a cuprului, greutatea redusă este principalul avantaj al aluminiului – un conductor din aluminiu cu o capacitate egală de transport al curentului are jumătate din greutatea unui conductor din cupru.
Bariere termice și conductoare
În diferitele sale aplicații, aluminiul poate acționa atât ca o bună barieră împotriva căldurii, cât și ca un bun conductor al acesteia, cum ar fi în cazul unui calorifer de aluminiu.
Sustenabilitate
Industria aluminiului folosește o abordare bazată pe ciclul de viață pentru a aborda provocările legate de schimbările climatice, concentrându-se nu numai pe energia necesară pentru a produce produsele din aluminiu, ci și pe economiile de energie care pot fi realizate prin utilizarea și reutilizarea acestora. Cea mai mare parte a energiei este utilizată și/sau economisită în faza de utilizare. Așa cum am menționat mai sus, există o mulțime de beneficii pentru utilizarea de aluminiu. Cu toate acestea, beneficiile proiectării proiectelor pentru casă din aluminiu se reduc la fiabilitate și simplitate. Elementele din aluminiu sunt perfecte pentru construirea de structuri mici și mari din mai multe motive, cum ar fi uși și ferestre, pereți cortină, panouri solare etc.