Cu putina imaginatie si ceva mai multa creativitate, sticlele si borcanele care, altfel, ar zacea prafuite pe rafturile din camara noastra pot fi transformate in mici opere de arta. Ineditele ornamente vor atrage imediat atentia prietenilor si invitatilor care ne trec pragul.
Sunt luni bune decat unii dintre noi lucram de acasa si, de multe ori, simtim nevoia de a ne „inveseli” biroul. Asa ca daca ai cateva minute de pauza, o foarfeca, un ghem de sfoara, putin adeziv, un ac si ata de cusut, o bucata de material textil si cativa nasturi, poti face un suport pentru creioane si alte obiecte de birou dintr-un simplu borcan de zacusca.
Concret, incepi prin a infasura sfoara in jurul borcanului. Ca sa te asiguri ca nu cade, poti unge borcanul mai intai cu lipici. Peste stratul de sfoara astfel creat, fixeaza 2-3 nasturi viu colorati sau in nuante de bej si maro, in ton cu aceasta. Taie un dreptunghi din material textil uni sau cu ce imprimeu iti doresti si coase la mijloc un nasture, astfel incat sa realizezi o funda. Lipeste-o apoi de gura borcanului si decoratiunea este gata.
Pe de alta parte, pentru living poti face o vaza din sticla. Mai intai, vopseste sticla in alb sau in culorile care se potrivesc cu mobila din camera, ca sa obtii armonie vizuala. Apoi, taie o bucata de panglica din in sau canepa si lipeste-o cu adeziv de jur imprejurul sticlei. Peste ea, ataseaza o fasie de dantela. Vei obtine astfel un obiect util si, totodata, o decoratiune deosebita.
Si mai sunt si alte idei. O sticla poate deveni oricand ghivechi pentru flori, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Realizarea unor ornamente este un proces amuzant, relaxant, in care pot fi implicati toti membrii familiei, inclusiv cei mici.
Idei creative pentru reciclarea hainelor
Vestea buna penru pentru cei cu inclinatii artistice este ca nu doar camara, ci si dulapurile din dormitor „ascund” materie prima pentru decoratiuni. De exemplu, din tricouri vechi poti realiza niste covorase cu care sa iti decorezi locuinta. Trebuie doar sa tai in fasii obiectele vestimentare, pe care sa le impletesti, ulterior, cu ajutorul unei crosete. Astfel de covorase iti permit sa iti decorezi locuinta intr-un mod unic, dar si sa alegi culorile dorite in functie de preferintele tale.
O alta idee este sa faci veste din tricouri sau esarfe sau sa transformi o bluza veche intr-o fusta. Nu iti trebuie decat putina rabdare si imaginatie pentru a reda materialelor textile vechi un scop.
Reciclarea materialelor are beneficii din mai multe puncte de vedere, fiind, de fapt, un proces care ajuta la imbunatatirea calitatii vietii pentru fiecare dintre noi. Nu uita ca reciclarea produce un impact pozitiv mai ales asupra mediului inconjurator, dar si asupra economiei!