Faceti un mic exercitiu de imaginatie si teleportati-va intr-o lume in care masina de spalat nu exista. Deveniti subit actori intr-un mic film de groaza. Nu este vorba doar de efortul fizic, destul de consistent de altfel, pe care micul nostru exercitiu il implica, ci si de timpul pierdut, aceasta resursa atat de pretioasa in vremurile de astazi. Si, pentru ca orice vis urat trebuie sa se incheie repede, sa revenim la realitate, trecand in revista acele defectiuni frecvente la masina de spalat astfel incat sa aveti mereu controlul asupra acestui ajutor indispensabil in orice locuinta.
Pentru inceput este important de stiut ca, daca masina de spalat afiseaza o avarie sub forma unui cod numeric sau leduri care licaresc in continuu, trebuie deconectata de la sursa de curent. Puteti verifica respectivul cod in manualul de instructiuni sau pe forumuri pentru a depista cauza. Altfel, in lipsa oricarui indiciu, solicitati ajutorul unui specialist.
Daca tamburul nu se invarte atunci ar trebui sa gasiti o prima cauza in volumul de rufe incarcat in masina. Dispozitivele sunt dotate cu senzori care, daca sesiseaza o cantitate mica de rufe, interpreteaza acest volum ca prezentand un risc pentru masina, concretizat prin vibratii foarte puternice care pot dezechilibra masina si, implicit, afecta si dulapul in care aceasta este incastrata. Masina va reactiona insa la fel daca o umpleti cu prea multe rufe. Din acest motiv, specialistii recomanda umplerea tamburului cu rufe pe trei sferturi din volumul acestuia.
Exista insa si cauza tehnice pentru simptomul amintit mai sus, printre care: cureaua de transmisie este sarita de pe roti sau rupta, presostatul este defect sau motorul electric care antreneaza tamburul este si el defect. De multe ori, masina nu porneste daca filtrul de scame este infundat sau apa reziduala se acumuleaza in volum prea mare. Curatarea in acest caz ar trebui sa se faca periodic.
Daca masina de spalat nu evacueaza apa, atunci este indicat sa verificati pompa de evacuare sau sa curatati filtrul de scame. In unele situatii, furtunul de evacuare poate fi strangulat sau infundat cu un corp strain.
In cazul in care curge apa din masina, in special pe la sertarul prevazut pentru incarcarea detergentului, primul pas care trebui facut este curatarea acestuia. In timp, detergentul se intareste si obtureaza caile de acces sau evacuare.
O alta problema este atunci cand masina isi trage apa din retea, dar nu o incalzeste. In acest caz, problema este la rezistenta care fie are legaturile desfacute, fie este arsa. In acest caz, aveti nevoie de o persoana care face reparatii la masini de spalat. Daca, din contra, masina de spalat nu primeste apa, verificati daca hubloul este bine inchis sau daca furtunul de alimentare sau filtrele de apa nu sunt cumva infundate. Si, nu neaparat in ultimul rand, daca masina de spalat trage apa chiar daca este oprita, atunci aruncati o privire la electrovalva, care este, in majoritatea acestor cazuri, cauza principala. In concluzie, nu ezitati insa sa cereti sfatul unui specialist daca probleme sunt de natura tehnica.
Daca sunteti din Capitala, va recomandam sa apelati la serviciile unei persoane specializate in reparatii de masini de spalat in Bucuresti.
Surse: Ukwhitegoods.co.uk, Famouswhy.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: