Daca sarbatoresti Ziua Indragostitilor, poti profita de ocazie pentru a te rasfata cu un desert cat mai fantezist si mai bogat alaturi de persoana iubita. Ciocolata si fructele rosii sunt ingredientele preferate in aceasta aceasta zi. Va propunem trei retete de deserturi de Ziua Indragostitilor, fine si savuroase si care arata spectaculos.
Deserturi de Ziua Indragostitilor. Panna cotta de lamaie cu fructe de padure
Ingrediente:
- 300 ml lapte dulce
- 200 ml frisca lichida (sau smantana dulce)
- 250 g zahar
- 2 plicuri gelatina (20 g)
- 1 zahar vanilat
- 1 esenta concentrata de lamaie
- fructe de padure congelate
Preparare
Se incalzeste laptele intr-un vas. Se adauga 150 g zahar si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte si se adauga frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat.
Se pune din nou pe foc, se omogenizeaza cu telul si se incalzeste compozitia, insa fara sa fiarba.
Se umezesc cateva pahare cu apa rece si se pune compozitie in ele, lasand loc pentru a completa cu fructe. Poate fi asezata inclinat pentru mai mult efect. Se lasa in frigider 3-4 ore inainte de servire.
Din fructele de padure congelate se face un piure, cu zahar, care se adauga peste budinca din pahare. Se decoreaza cu fructe intregi.
Sursa: retetegg.blogspot.ro
Deserturi de Ziua Indragostitilor. Prajitura de ciocolata cu visine
Ingrediente
Pentru blatul de ciocolata
- 3 linguri lapte
- 4 albusuri
- 4 galbenusuri
- 170 g zahar
- 175 g unt moale
- 1 praf sare
- 30 g pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g faina
- 110 g ciocolata amaruie
Pentru crema de ciocolata
- 200 g visine sau fructe de padure congelate
- 225 g zahar pudra
- 175 ml frisca lichida neindulcita
- 200 g ciocolata amaruie
Pentru decor
- 100 g visine compot
- frisca
Incinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade si tapeteaza o tava de prajituri cu ulei si hartie de copt. Daca ai o tava in forma de inima, foloseste-o pe aceea. Scoate visinele sau fructele de padure din congelator si lasa-le intr-un castron sa se dezghete. Cand s-au dezghetat, scurge apa topita.
Topeste ciocolata pe bain marie si lasa la racit, separat, da faina prin sita in ploaie si amesteca cu praful de copt, pudra de cacao si praful de sare.
Separat, bate untul cu zaharul pana devine pufos. Adauga incet amestecul de ciocolata si galbenusurile, unul cate unul. Inglobeaza faina si laptele treptat, ca sa obtii un amestec omogen. Separat, bate ablusurile spuma tare si inglobeaza-le incet, cu o spatula. Toarna amestecul in tava tapetata si da la copt circa 25 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
In timp ce prajitura se coace, prepara crema de ciocolata astfel: topeste ciocolata pe bain marie. Adauga treptat frisca lichida si cand s-au amestecat bine, ia lichidul de pe foc.
Adauga zaharul pudra in ploaie si bate bine cu mixerul la viteza medie, pana obtii o crema destul de tare si spumoasa.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe jumatate si se umple cu crema de ciocolata. Daca nu ai forma de inima, poti incerca sa tai blatul cu un chenar metalic sau cu un cutit special. Deasupra cremei se pun visinele si capacul din blatul superior. Restul de crema se pune pe deasupra si se orneaza cu frisca, zahar pudra sau fructe din compot, dupa gust si preferinte.
Sursa: retete.unica.ro
Deserturi de Ziua Indragostitilor. Prajitura cu ciocolata si bezea
Ingrediente
Pentru crusta din bezea:
- 4 albusuri (temperatura camerei)
- 1 praf de sare
- 1,5 cesti de zahar
Pentru umplutura:
- 350 gr. ciocolata maruntita
- 5 lingurite de pudra espresso
- 1 praf de sare
- 4 galbenusuri de ou
- 1 ceasca de frisca racita in prealabil bine la frigider
- 2 lingurite de lichior Kahlua
Pentru topping:
- 1 ceasca de frisca racita in prealabil bine la frigider
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 gr. capsuni sau zmeura feliate (facultativ)
- ¼ ceasca de ciocolata rasa (facultativ)
Prepararea bezelei: Incalziti cuptorul la 275 de grade. Apoi se unge o tava pentru placinta cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand aincep sa se intareasca se adauga zaharul treptat (in ploaie, cu grija pentru a nu taia compozitia). La sfarsit, se adauga si vanilia si se bat in continuare (cu telul sau mixerul, la viteza mare) pana cand devin foarte tari. Compozitia se asaza in tava si se da la cuptor timp de 1 ora si15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
Prepararea umpluturii: Ciocolata, pudra de espresso, sarea si ¾ ceasca de apa se pun pe foc la bain marie si se tin pana cand se topeste ciocolata. Amestecati continuu in acest timp dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul, si se lasati la racit. Frisca se amesteca cu lichiorul dupa care se incorporeaza in ciocolata bine racita. Intregul continut se pune la frigider. Asamblarea prajiturii: Dupa racirea completa, umplutura de ciocolata se pune peste bezea si se tine la frigider cel putin 4 ore.
Cand este suficient de intarita, se scoate din tava, se asaza pe un platou, deasupra se intinde frisca amestecata cu vanilie si se decoreaza cu capsuni sau zmeura si/sau doar cu ciocolata rasa.
Sursa: retete.eva.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: